Annonce
Horsens

Ny skov plantes til efteråret: Her skal stierne ligge 

Den røde stiplede streg viser, hvor det nye stykke sti skal anlægges. Den gule linje viser den sti, der allerede er anlagt. Kort: Horsens Kommune


Gedved: Når der til efteråret skal plantes ny skov i Gedved, er der også taget højde for stier i området.

Horsens Kommune har afsat 100.000 kroner til en stiforbindelse fra den nye skov til gadekæret på Vestervej.

Der skal etableres en sti, der forbinder den eksisterende sti i det skovområde, der blev etableret i 2018, med gadekæret.

- Vi gør, som vi også gjorde, da vi anlagde stierne i den allerede etablerede skov. Vi planter først, og derefter laver vi stien, fortæller forstkandidat ved natur- og miljøafdelingen i Horsens Kommune, Bo Karlshøj Riis.

I 2018 blev første etape af skoven ved Gedved plantet. Den har fået navnet Bryggerskoven. Skoven blev plantet som erstatningsskov i forbindelse med skov, der var blevet fjernet, da man etablerede en ny motorvejstilkørsel ved Hatting.

Annonce

Vi gør, som vi også i gør som vi gjorde, da vi anlagde stierne i den allerede etablerede skov. Vi planter først, og derefter laver vi stien.

Bo Karlshøj Riis, forstkandidat, Horsens kommune

Blandet skov

I løbet af i år skal der plantes mere skov i forlængelse af Bryggerskoven. Som tidligere omtalt i Horsens Folkeblad sker det for penge fra et indsamlingsshow på TV2, Danmark planter træer.

- Plantning af det næste stykke skal skal efter planen finde sted i efteråret. Det kan blive så sent som december, og det kan blive allerede i september. Det optimale er nok i slutningen af november. Det afhænger afvejret - det skulle meget, meget gerne blive i 2020. Men det er ikke sikkert, at stierne bliver etableret i 2020. Det kan være, det bliver i 2021, siger Bo Karlshøj Riis.

Ifølge Horsens Kommune er pengene til stierne blevet bevilget, for at skabe de bedste betingelser for at man som borger i Gedved kan færdes i skoven.

Hvordan den kommende skov bliver udformet, ligger ikke fast endnu, forklarer Bo Karlshøj Riis.

- Det bliver en blandet skov, som det var tilfældet med den første etape. Lige nu sidder der én fra firmaet Skovdyrkerne og tegner skoven, fortæller Bo Karlshøj Riis.

I 2018 blev første etape af skoven ved Gedved plantet. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce