Annonce
Horsens

Ny skov plantes til efteråret: Her skal stierne ligge 

Den røde stiplede streg viser, hvor det nye stykke sti skal anlægges. Den gule linje viser den sti, der allerede er anlagt. Kort: Horsens Kommune


Annonce

Gedved: Når der til efteråret skal plantes ny skov i Gedved, er der også taget højde for stier i området.

Horsens Kommune har afsat 100.000 kroner til en stiforbindelse fra den nye skov til gadekæret på Vestervej.

Der skal etableres en sti, der forbinder den eksisterende sti i det skovområde, der blev etableret i 2018, med gadekæret.

- Vi gør, som vi også gjorde, da vi anlagde stierne i den allerede etablerede skov. Vi planter først, og derefter laver vi stien, fortæller forstkandidat ved natur- og miljøafdelingen i Horsens Kommune, Bo Karlshøj Riis.

I 2018 blev første etape af skoven ved Gedved plantet. Den har fået navnet Bryggerskoven. Skoven blev plantet som erstatningsskov i forbindelse med skov, der var blevet fjernet, da man etablerede en ny motorvejstilkørsel ved Hatting.

Vi gør, som vi også i gør som vi gjorde, da vi anlagde stierne i den allerede etablerede skov. Vi planter først, og derefter laver vi stien.

Bo Karlshøj Riis, forstkandidat, Horsens kommune

Annonce

Blandet skov

I løbet af i år skal der plantes mere skov i forlængelse af Bryggerskoven. Som tidligere omtalt i Horsens Folkeblad sker det for penge fra et indsamlingsshow på TV2, Danmark planter træer.

- Plantning af det næste stykke skal skal efter planen finde sted i efteråret. Det kan blive så sent som december, og det kan blive allerede i september. Det optimale er nok i slutningen af november. Det afhænger afvejret - det skulle meget, meget gerne blive i 2020. Men det er ikke sikkert, at stierne bliver etableret i 2020. Det kan være, det bliver i 2021, siger Bo Karlshøj Riis.

Ifølge Horsens Kommune er pengene til stierne blevet bevilget, for at skabe de bedste betingelser for at man som borger i Gedved kan færdes i skoven.

Hvordan den kommende skov bliver udformet, ligger ikke fast endnu, forklarer Bo Karlshøj Riis.

- Det bliver en blandet skov, som det var tilfældet med den første etape. Lige nu sidder der én fra firmaet Skovdyrkerne og tegner skoven, fortæller Bo Karlshøj Riis.

I 2018 blev første etape af skoven ved Gedved plantet. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce