x
Annonce
Aarhus

Her må der pruttes på livet løs: Tangkrogen er forvandlet til kræmmernes paradis

Rikke Nielsen fra Skødstrup besøgte Århus Kræmmermarked sammen med sønnen Hektor. Her ser de på solbriller, men hun var mest interesseret i at finde eksempelvis vaser af farvet glas. Foto: Flemming Krogh

Torsdag åbnede den 29. udgave af Århus Kræmmermarked. På markedspladsen var der blandt andre en mor klar til at levere glimt i øjet, og en kræmmer-debutant fra Nordjylland.

AARHUS: Handelstalent har intet med hverken alder eller køn at gøre.

Det stod torsdag middag klart i en knivskarp maj-sol, da årets udgave af Århus Kræmmermarked for alvor begyndte at komme op i fart.

Børn, teenagere, forældre, midaldrende og ældre indtog den store markedsplads på Tangkrogen, hvor 207 kræmmere stod klar med vogne og boder. Fra åbningstidspunktet midt på formiddagen var der kø ved indgangene, og bilister sværmede utålmodigt i jagten på parkeringspladser.

Blandt gæsterne var Rikke Nielsen med sønnen Hektor. Hun er en samler, der især er glad for farvet glas. Det kan eksempelvis være vaser.

- Du kan sagtens prutte om prisen. Det kræver bare glimt i øjet. Som udgangspunkt er priserne jo sat, så der er plads til at slå lidt af, påpegede Rikke Nielsen fra Skødstrup med overbevisning i stemmen.

Annonce

Århus Kræmmermarked

Aarhus Kræmmermarked arrangeres for 29. gang af syv Lions-klubber i Aarhus.De syv klubber er: Lions Aarhus Sct. Clemens, Lions Aarhus-Viby, Lions Beder-Malling, Lions Kolt-Hasselager, Lions Lystrup, Lions Århus Régina og LEO Klub Aarhus.

I løbet af årene har kræmmermarkederne haft omkring 1,1 millioner gæster. Lions-klubberne har delt overskuddet på næsten 20 millioner kroner ud til humanitære formål.

Helle Bager (th.) fra Als i Nordjylland er en af debutanterne blandt kræmmerne på årets udgave af Århus Kræmmermarked. Foto: Flemming Krogh

Vildt vokseværk

Syv århusianske Lions-klubber står bag kræmmermarkedet.

Arrangementet kom til verden i 1989, da klubberne skabte et lille marked med 25 kræmmere. Siden er det vokset og vokset, så der hvert år kan præstenteres omkring 200 kræmmere.

Op til 35.000 gæster besøger markedet, og overskudet går ubeskåret til humanitært hjælpearbejde. Sidste år var der omkring 950.000 kroner i overskud.

Alt arbejdet omkring markedet udføres frivilligt af Lions medlemmer med hjælp fra familie og venner.

Indsatsen kulminerer under afviklingen af markedet, hvor over 200 frivillige sørger for at holde arrangementet på ret kurs.

Foto: Flemming Krogh
Kræmmermarkedet på Tangkrogen afvikles for 29. gang i år. Foto: Flemming Krogh

Familien i fokus

Et par kræmmere har været med på Århus Kræmmermarked i samtlige år.

Men der kommer også nye til, og på årets marked er Helle Bager fra Als i Nordjylland en af debutanterne.

- Sammen med min mand og to børn har jeg af og til stande på kræmmermarkeder. Interessen for at deltage i Århus Kræmmermarked opstod, da vi sidste år var her som gæster. Vi blev ret vilde med den familiære stemning, som passer godt til os. Derfor har vi nu taget turen fra Nordjylland til Aarhus i Kr. Himmelfartsferien, fortalte Helle Bager.

Foto: Flemming Krogh
Et kræmmermarked har appel til alle aldersgrupper. Foto: Flemming Krogh
Der er gode muligheder for at nærstudere varerne på Århus Kræmmermarked. Foto: Flemming Krogh
Der var kø, da Århus Kræmmermarked på Tangkrogen åbnede indgangene. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce