Annonce
Aarhus

Her vurderes kroppen: Catwalk i skinnende blå, sterile fliser

Mads Borre sætter sit værk op. Foto: Axel Schütt
Fem afgængere fra Det Jyske Kunstakademi viser deres værker i Kunsthal Aarhus.
Annonce

AARHUS: Vand drypper ned fra loftet, og det varsler om utætheder.

Men loftet i Kunsthal Aarhus er ikke utæt. Det dryppende vand er en del af Maiken Stæhrs afgangsværk fra Det Jyske Kunstakademi. Dette års fem afgængere fra akademiet viser hver deres værk, som er deres sidste arbejde fra skolen i Mejlgade efter fem års uddannelse.

Maiken Stæhrs værk minder om et badeværelse med blanke, blå, sterile fliser, en slags catwalk. Det her er et sted, hvor kroppe behandles og vurderes. En ventilator sætter den stillestående luft i bevægelse i et lidt absurd scenarie, der undervejs i udstillingen undertiden bliver krydret med performances med to modeller iført draperede, skulpturerede stykker af porcelæn. Hun er selv med.

27-årige Majken Stæhr er vokset op på Djursland, har gået på Paderup Gymnasium og et par år på Byhøjskolens kunstlinje i Mejlgade i Aarhus inden akademiet.

En del af tiden har hun brugt i Wien, hvor hun gik på et akademi i et år. Til sommer er hun inviteret med på en gruppeudstilling i Bratislava.

- Jeg har skabt kunstneriske loungemøbler til en udstilling, der kobler en beautysalon sammen med det nærliggende galleri. Jeg støber plastikstole med akupunkturnåle, så det bliver et spirituelt produkt, forklarer hun.

Udstillingen

Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13. Udstillingen "Afgang 19 - Coming Out". Fem afgangselever fra Det Jyske Kunstakademi udstiller: Mark Tholander, Mads Borre, Maiken Stæhr, Matilde Mørk og Freja Støttrup. Kurateret af Maria Bordorff. Er åbnet. Kan ses til 2. juni.
Annonce

Digitale collager

Mads Borre har lavet en slags opslagstavle med digitale collager på akryl og indfarvet bomuldsvæv.

Den 31-årige kunstner med opvækst i Åbyhøj har skabt værket til stedet og brugt lokalets ovenlys.

- Jeg er ofte kommet her i kunsthallen, så jeg kender stedet godt og har derfor lavet et værk, som passer til rummet, en slags rum i rummet, siger han.

Han har hentet inspiration i Newcastle i England, hvor han har været i et år af den fem-årige uddannelse.

Freja Støttrup på 27 år har med værket "Smuldrende lavendel" skabt en slags selvanalyse, kunstterapi, der gør op med facade og pænhed.

- Gå i dybden og find du af, hvad der er i værket, siger hun.

Annonce

Videoværk

De to øvrige udstillere er Mark Tholander, 30 år, som har lavet en 20 minutters eftertænksom videoinstallation med titlen "They built the widened coral reef", hvor han reflekterer over tilværelsen som en vandring langs en linje.

Matilde Mørk på 37 år er uddannet koreograf og moderne danser og har skabt værket "Løber dit spor i sølv?". Det er en installation med video med blandt andet dansere, glassnegle og en slagterkrog.

Det drypper i vandet i forgrunden i Maiken Stæhrs blå catwalk af fliser. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce