x
Annonce
Østjylland

Herdis drev ikonisk hotel ved Himmelbjerget: Nu er det brændt

Foto: TV2 Østjylland.
Fredag morgen brød der brand i det 150 år gamle Hotel Julsø ved Himmelbjerget.

Fredag morgen brød der brand i det 150 år gamle Hotel Julsø ved Himmelbjerget. Branden har alligevel allerede sat dybe spor i østjyderne.

Blandt andet hos 90-årige Herdis Jensen fra Ry. I 25 år ejede hun hotellet med sin mand, Egon. Det skriver TV2 Østjylland

Hun har netop hørt nyheden om, at hotellet er brændt ned.

- Selvom jeg ikke ejer det mere, så gør det alligevel ondt, at det er brændt ned. Det er jo synd, for det kan ikke sådan lige erstattes. Sådan et gammelt hotel med buffet og så videre, siger Herdis Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Ægteparret stod for driften af både hotellet og restauranten fra 1963. En travl tid, hvis man spørger Herdis Jensen.

- Det kunne godt være hårdt, for der var kun salg i det på de få travle måneder, men jeg har bestemt været glad for at være der, for jeg var der jo i hele 25 år, siger hun.

Selvom hun solgte hotellet videre til nogle venner i 1988, så har hun alligevel aldrig helt givet slip på sin forkærlighed for de gamle bygninger og har stadig mange billeder, ifølge TV2 Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce