Annonce
Aarhus

Heste-ejere slår alarm: Aarhus Folkepark vil være et slag over mulen på galopsporten

Især den professionelle galopsport vil lide under en etablering af Aarhus Folkepark. Det vurderer Jydsk Galophesteejerforening. Arkivfoto

Jydsk Galophesteejerforening vil ikke støtte Aarhus Folkepark. Foreningen er ikke blevet inddraget i projektet, der har store konsekvenser for galopsportens faciliteter.

AARHUS: Galopsporten i Aarhus er truet på sin eksistens.

Det vurderer Jydsk Galophesteejerforening, der er i alarmberedskab på grund af projektet "Aarhus Folkepark".

En etablering af Aarhus Folkepark betyder, at der skal bygges boliger på arealer med eksisterende faciliteter til galopsporten.

- Det er galopsporten, der i særdeleshed bliver ramt på eksistensgrundlaget. Derfor ønsker bestyrelsen at meddele, at vi ikke ønsker, at der bygges på de arealer, hvor der i dag er et aktivt miljø hele året. Bestyrelsen har også det ønske, at de grønne områder bevares til glæde for alle århusianere, forklarer Thorkild Møller Nielsen på vegne af bestyrelsen for Jydsk Galophesteejerforening.

Annonce

Det er galopsporten, der i særdeleshed bliver ramt på eksistensgrundlaget. Derfor ønsker bestyrelsen at meddele, at vi ikke ønsker, at der bygges på de arealer, hvor der i dag er et aktivt miljø hele året.

Thorkild Møller Nielsen, Jydsk Galophesteejerforening.

Orienteret via pressen

Forslaget til Aarhus Folkepark kommer fra en selvbestaltet gruppe bestående af repræsentanter for alle aktører på stadionområdet.

Jydsk Galophesteejerforening repræsenterer galopsporten på Jydsk Væddeløbsbane. Men ifølge bestyrelsen for foreningen har den ikke haft indgående kendskab til arbejdet med at forme en ny folkepark med blandt andet et moderne fodboldstadion.

- Foreningen er ikke tidligere blevet orienteret om indholdet i projektet og er ikke på nogen måde blevet spurgt eller inddraget i tilblivelsen af dette projekt, som vil fjerne galopsportens nuværende faciliteter på Jydsk Væddeløbsbane og erstatte dem med etagebyggeri. Galophesteejerforening er først torsdag gennem pressen blevet orienteret om de gennemgribende ændringer, understreger Thorkild Møller Nielsen.

Farvel professionelle

Jydsk Galophesteejerforening gør opmærksom på, at en etablering af Aarhus Folkepark har store konsekvenser for galop-faciliteterne.

Det nedlægger alle nuværende seks galopstalde, legepladsen, paddocken, to walkere, en rotunda, alle folde, parkeringsplads og grønt område.

- Galopsporten har i snart 100 år ligget i dette område, og der er i dag et aktivt dagligt miljø med ca. 80 galopheste og seks galoptrænere med domicil på banen. Jydsk Væddeløbsbane er både et træningscenter samt en bane til afholdelse af væddeløb. Væddeløbsdelen vil projektforslaget kunne opfylde, men galophestenes muligheder er klemt så meget med forslaget, at det vil umuliggøre en ordentlig professionel træning, vurderer Thorkild Møller Nielsen og resten af bestyrelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce