Annonce
Aarhus

Heste-ejere slår alarm: Aarhus Folkepark vil være et slag over mulen på galopsporten

Især den professionelle galopsport vil lide under en etablering af Aarhus Folkepark. Det vurderer Jydsk Galophesteejerforening. Arkivfoto

Jydsk Galophesteejerforening vil ikke støtte Aarhus Folkepark. Foreningen er ikke blevet inddraget i projektet, der har store konsekvenser for galopsportens faciliteter.

AARHUS: Galopsporten i Aarhus er truet på sin eksistens.

Det vurderer Jydsk Galophesteejerforening, der er i alarmberedskab på grund af projektet "Aarhus Folkepark".

En etablering af Aarhus Folkepark betyder, at der skal bygges boliger på arealer med eksisterende faciliteter til galopsporten.

- Det er galopsporten, der i særdeleshed bliver ramt på eksistensgrundlaget. Derfor ønsker bestyrelsen at meddele, at vi ikke ønsker, at der bygges på de arealer, hvor der i dag er et aktivt miljø hele året. Bestyrelsen har også det ønske, at de grønne områder bevares til glæde for alle århusianere, forklarer Thorkild Møller Nielsen på vegne af bestyrelsen for Jydsk Galophesteejerforening.

Annonce

Det er galopsporten, der i særdeleshed bliver ramt på eksistensgrundlaget. Derfor ønsker bestyrelsen at meddele, at vi ikke ønsker, at der bygges på de arealer, hvor der i dag er et aktivt miljø hele året.

Thorkild Møller Nielsen, Jydsk Galophesteejerforening.

Orienteret via pressen

Forslaget til Aarhus Folkepark kommer fra en selvbestaltet gruppe bestående af repræsentanter for alle aktører på stadionområdet.

Jydsk Galophesteejerforening repræsenterer galopsporten på Jydsk Væddeløbsbane. Men ifølge bestyrelsen for foreningen har den ikke haft indgående kendskab til arbejdet med at forme en ny folkepark med blandt andet et moderne fodboldstadion.

- Foreningen er ikke tidligere blevet orienteret om indholdet i projektet og er ikke på nogen måde blevet spurgt eller inddraget i tilblivelsen af dette projekt, som vil fjerne galopsportens nuværende faciliteter på Jydsk Væddeløbsbane og erstatte dem med etagebyggeri. Galophesteejerforening er først torsdag gennem pressen blevet orienteret om de gennemgribende ændringer, understreger Thorkild Møller Nielsen.

Farvel professionelle

Jydsk Galophesteejerforening gør opmærksom på, at en etablering af Aarhus Folkepark har store konsekvenser for galop-faciliteterne.

Det nedlægger alle nuværende seks galopstalde, legepladsen, paddocken, to walkere, en rotunda, alle folde, parkeringsplads og grønt område.

- Galopsporten har i snart 100 år ligget i dette område, og der er i dag et aktivt dagligt miljø med ca. 80 galopheste og seks galoptrænere med domicil på banen. Jydsk Væddeløbsbane er både et træningscenter samt en bane til afholdelse af væddeløb. Væddeløbsdelen vil projektforslaget kunne opfylde, men galophestenes muligheder er klemt så meget med forslaget, at det vil umuliggøre en ordentlig professionel træning, vurderer Thorkild Møller Nielsen og resten af bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce