Annonce
Aarhus

Heste-ejere slår alarm: Aarhus Folkepark vil være et slag over mulen på galopsporten

Især den professionelle galopsport vil lide under en etablering af Aarhus Folkepark. Det vurderer Jydsk Galophesteejerforening. Arkivfoto

Jydsk Galophesteejerforening vil ikke støtte Aarhus Folkepark. Foreningen er ikke blevet inddraget i projektet, der har store konsekvenser for galopsportens faciliteter.

Annonce

AARHUS: Galopsporten i Aarhus er truet på sin eksistens.

Det vurderer Jydsk Galophesteejerforening, der er i alarmberedskab på grund af projektet "Aarhus Folkepark".

En etablering af Aarhus Folkepark betyder, at der skal bygges boliger på arealer med eksisterende faciliteter til galopsporten.

- Det er galopsporten, der i særdeleshed bliver ramt på eksistensgrundlaget. Derfor ønsker bestyrelsen at meddele, at vi ikke ønsker, at der bygges på de arealer, hvor der i dag er et aktivt miljø hele året. Bestyrelsen har også det ønske, at de grønne områder bevares til glæde for alle århusianere, forklarer Thorkild Møller Nielsen på vegne af bestyrelsen for Jydsk Galophesteejerforening.

Det er galopsporten, der i særdeleshed bliver ramt på eksistensgrundlaget. Derfor ønsker bestyrelsen at meddele, at vi ikke ønsker, at der bygges på de arealer, hvor der i dag er et aktivt miljø hele året.

Thorkild Møller Nielsen, Jydsk Galophesteejerforening.
Annonce

Orienteret via pressen

Forslaget til Aarhus Folkepark kommer fra en selvbestaltet gruppe bestående af repræsentanter for alle aktører på stadionområdet.

Jydsk Galophesteejerforening repræsenterer galopsporten på Jydsk Væddeløbsbane. Men ifølge bestyrelsen for foreningen har den ikke haft indgående kendskab til arbejdet med at forme en ny folkepark med blandt andet et moderne fodboldstadion.

- Foreningen er ikke tidligere blevet orienteret om indholdet i projektet og er ikke på nogen måde blevet spurgt eller inddraget i tilblivelsen af dette projekt, som vil fjerne galopsportens nuværende faciliteter på Jydsk Væddeløbsbane og erstatte dem med etagebyggeri. Galophesteejerforening er først torsdag gennem pressen blevet orienteret om de gennemgribende ændringer, understreger Thorkild Møller Nielsen.

Annonce

Farvel professionelle

Jydsk Galophesteejerforening gør opmærksom på, at en etablering af Aarhus Folkepark har store konsekvenser for galop-faciliteterne.

Det nedlægger alle nuværende seks galopstalde, legepladsen, paddocken, to walkere, en rotunda, alle folde, parkeringsplads og grønt område.

- Galopsporten har i snart 100 år ligget i dette område, og der er i dag et aktivt dagligt miljø med ca. 80 galopheste og seks galoptrænere med domicil på banen. Jydsk Væddeløbsbane er både et træningscenter samt en bane til afholdelse af væddeløb. Væddeløbsdelen vil projektforslaget kunne opfylde, men galophestenes muligheder er klemt så meget med forslaget, at det vil umuliggøre en ordentlig professionel træning, vurderer Thorkild Møller Nielsen og resten af bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce