Annonce
Østjylland

Heste har skabt insektparadis på Djursland

På grund af græssende heste har Gul Evighedsblomst har fået gode betingelser for at vokse frem på Mols, og det har tiltrukket flere sjældne insekter. Foto: Morten D.D. Hansen
Annonce

Mols: Det var en særdeles begejstret biolog, der forleden var på besøg på Mols, for her så Morten D.D. Hansen, biolog og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus, nemlig et insektparadis, som han ikke har set magen til i 25 år.

Syddjurs Kommune har nemlig sat en flok heste ud i vinterhalvåret til at græsse, der har betydet, at området på Mols har fået området optimale betingelser for at blive en ren biodiversitetshimmel.

- Jeg blev enormt glad, da jeg så, hvor farverigt og levende der var derude. Ikke kun fyldte de mest almindelige arter. Der var også aksærenpris, blodrød storkenæb, smalbladet klokke, smalbladet timian og blåhat. Og meget mere, lyder det fra Morten D.D. Hansen i en artikel på Dansk Naturfredningsforenings hjemmeside.

Den blomstrende natur har også givet plads til masser af sommerfugle og bier af de mere sjældne slags. Hestene har skabt de gode betingelser, fordi de har gjort det muligt for forskellige insektvenlige blomsterarter at vokse sig store, hvor græs normalt havde taget over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce