Annonce
Aarhus

Heste på springtur: Var sluppet løs på motorvejen ved Hasselager

Brødtekst

Syv islænderheste traskede rundt på E45 Aarhus Syd motorvejen. Østjyllands Politi har nu fået de løse heste ind på en mark, og ejeren er på vej.

HASSELAGER: Morgenbilisterne skulle lige gnide sig i øjnene en ekstra gang, da der ved ni-tiden pludselig traskede en flok på syv islandske heste rundt på E45 Aarhus Syd motorvejen ved Hasselager.

I følge de billeder, som Stiften.dk har fået tilsendt, så det ikke ud til, at hestene havde synderlig travlt med at komme væk fra vejen, hvor trafikken var gået ned i gear. Det gav nogle forsinkelser.

Østjyllands Politi er tilstede ved motorvejen.

- Vi kørte langsomt bagved hestene og sørgede for, at der ikke var nogen bilister som overhalede, siger Jens Rønberg, vagthavende ved Østjyllands Politi.

Han fortæller, at man har fået kontakt til ejeren, som så skal forsøge at få indfanget de syv udbrydere igen.

- Det sker fra tid til anden, at der er dyr der slipper ud af en indhegning og ud på vejen, siger vagthavende.

Østjyllands Politi oplyser på Twitter, at man har fået de løse heste fra motorvejen ind på en mark.

- Vi har også fået kontakt til ejeren, som er på vej til stedet, skriver Østjyllands Politi.

Der burde ikke være flere forhindringer på motorvejen.

Annonce
Østjyllands Politi fik hestene ind på en mark ved motorvejen, og trafikken kunne igen fortsætte som normalt. Foto: Frederik Orry
Syv heste forsinkede morgentrafikken på Aarhus Syd motorvejen ved Hasselager, da de ved ni-tiden gik rundt midt på vejen. Østjyllands Politi har kontaktet ejeren til hestene. Foto: Frederik Orry
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce