Annonce
Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Parret Dagmar Ludvigsen og Jesper Thuesen tog turen over på den anden side på deres heste, Theis og Albert. Foto: Flemming Krogh
Oversvømmelserne har ramt dele af Aarhus. Vandmasserne er især tydelige i området ved Brabrand Sø, hvor mange brugte en søndagstur til at opleve det voldsomme naturfænomen.
Annonce

AARHUS: Den tydelige afspærring af Søskovvej, der forbinder Stavtrup med Brabrand, er et synligt tegn på de voldsomme vandmasser, der har ramt Østjylland. Vejen er spærret af og det tiltrak nysgerrige østjyder på søndagstur.

- Jeg har aldrig set noget lignende, det er voldsomt, lyder det fra Poul Bertelsen, der har sin 13-årige søn, Jonas, med på tur.

Familiens hus ligger heldigvis et stykke væk. Huset er placeret højt på grunden, så Poul Bertelsen er ikke nervøs for vandmasserne derhjemme. Men inden turen gik hjem ad, rundede de virksomheden, hvor Poul Bertelsen arbejder. En alarm i nat blev udløst af regnvand fra taget, så det skulle der kigges nærmere på.

Få kilometer fra Søskovvej i vestlig retning er Holmbækvej også spærret af. Men det afholder ikke kæresteparret Dagmar Ludvigsen og Jesper Thuesen fra at tage turen over på den anden side på deres heste, Theis og Albert.

- Hestene nyder det, og da vi har nogenlunde styr på, hvor dybt der er, slipper vi for, at hestene skal svømme, lyder det fra Jesper Thuesen, inden de begiver sig videre i vandmasserne på stien langs vejen, hvor vanddybden snildt kan måles til en meter.

Hertil og ikke længere. Den afspærrede vej mellem Brabrand Sø og Årslev Engsø var et populært udflugsmål søndag eftermiddag. Poul Bertelsen havde sin 13-årige søn, Jonas, med på tur. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Klar med sandsække

Vandmasserne har også fået Aarhus Brandvæsen til at tage deres forholdsregler. På flere af byens genbrugspladser er der lagt grønne sække frem, som udleveres til århusianere, der frygter for deres hus. Man skal dog selv fylde sand i sækkene.

I Lystrup fyldte en mand en snes sække op med en skovl, som han lagde i sit bagagerum. Sandsækkene skal bruges i haven som et værn ved fordøren.

- Vandet er ikke et stort problem endnu. Men nu er jeg på den sikre side, lød det fra husejeren, der ikke ønskede at optræde på et billede.

Søndag eftermiddag var der udleveret 225 sandsække på genbrugspladsen på Lystrupvej.

En længere regnbyge stoppede søndag eftermiddag, og solen brød frem over Egå Engsø overfor genbrugspladsen, hvor vandstanden er høj. Måske varsler den lave sol godt nyt om tørvejr og lavere færre regnbyger?

Dybe vandpytter på vejen langs Brabrand Sø gav udfordringer for bilistene. Foto: Flemming Krogh
Kirsten Kibæk, der bor i et højtbeliggende hus syd for Årselv Engsø, måtte ud og besigtige de store vandmasser sammen med hunden Foxy. Foto: Flemming Krogh
Tydelige afspærringer fortæller om problemer med vandmasser. Foto: Flemming Krogh
Fire genbrugsstationer tilbyder århusianerne at hente sand og sandsække. Her ses bunken af sand på genbrugsstationen på Lystrupvej, der liggger klar til de, der frygter vandmasserne. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce