Annonce
Østjylland

Heste styrker lederskab og teambuilding

<p>Hestene bliver inddraget i forskellige øvelser. I en teamøvelse vil hesten reagere på både stemningen, om der er en klar rollefordeling og et velfungerende samarbejde blandt kollegerne. Sammen med hesten vil der ske en udvikling og en læring, som kunderne kan tage med hjem og overføre til dagligdagen i den enkelte virksomhed.</p>

Selvom det for nogen kan virke underligt, så er heste blevet mere og mere udbredt at bruge som undervisningsredskab. Siden 2010 har firmaet Søgaard&Burg brugt heste i deres arbejde med lederudvikling, teamtræning og teambuilding.

Kommunikation er nøgleordet i rigtig mange sammenhænge, uanset om man er ansat i en virksomhed, i en institution, organisation eller kommune.
Birgitte van der Burg ejer firmaet Søgaard&Burg, der siden februar har haft adresse i Trustrup.
Og lige netop når man snakker om kommunikation, lederudvikling og teamarbejde, kan heste være et behjælpeligt redskab.
Heste lyver nemlig ikke og vil kun ledes af folk, som er tydelige i deres kropssprog og tager styringen fra starten.
Annonce

»Walk the talk«

Hos Søgaard&Burg har de indtil videre haft stor succes med deres inddragelse af heste i deres processer, som de tilbyder deres kunder.
Dog er det ikke en selvfølge, at heste er med i alle forløb.
Det er et til- eller fravalg, man som kunde kan gøre alt efter, hvad man som virksomhed, organisation eller privatperson efterlyser.
»Vi arbejder meget med »walk the talk«, hvor vi er ude i naturen og bevæger os, frem for at sidde i et lokale og snakke om teorier og om, hvordan man tager lederskab og bliver autentisk i sin måde at forvalte sit job på,« siger ejer Birgitte van der Burg.
Annonce

Natur er vigtigt

Derfor var det også vigtigt at finde et sted med god natur, så både heste og mennesker har god mulighed for at opleve naturen.
»Det er vigtigt, når vi anvender heste i vores læringsprocesser, at de befinder sig i vante omgivelser, da vi ellers ikke kan bruge dem,« siger Birgitte van der Burg.
På nuværende tidspunkt vil hun skyde på, at de inddrager hestene i en tredjedel af de forløb, som kunderne efterspørger.
Ved at bruge hestene som et redskab i forbindelse med læring, er det både en intens og enkel metode, som gør det anderledes at lære på.
»Heste er ligeglade med folks uddannelse, CV eller om, hvordan de ser ud. Hestene reagerer på folks intention, kropssprog, og hvordan lederskabet kommer til udtryk,« siger Birgitte.
Det er det, som er med til at gøre hesten til det perfekte redskab at øve sig på, da den kommer med direkte feedback på alt, hvad man gør - og ikke gør.
Annonce

Opgaver efter behov

Opgaverne er også forskellige fra person til person og fra virksomhed til virksomhed. Søgaard&Burg skræddersyr forløb til den enkelte kunde, så lige netop deres behov og ønsker bliver opfyldt.
Det kan være alt fra lederskab, kommunikation, teamarbejde, teambuilding til enkeltpersoner som lider af angst, er konfliktsky eller er bange for heste.
»Jeg oplever, at folk godt kan være skeptiske i starten, når jeg siger, at de skal arbejde med heste for at blive en bedre leder eller kollega. Men når de så går herfra, er de positive og har virkelig fået noget ud af det på forholdsvis kort tid,« siger Birgitte van der Burg.
Annonce

Trustrup har det hele

Firmaet Søgaard&Burg blev startet i 2010 af Anja Søgaard og Birgitte Van der Burg, som blandt andet tilbyder tilrettelagte kurser, foredrag og lederudvikling.
Til at starte med lejede de sig ind i lokaler i Skanderborg, men siden februar har firmaet haft adresse i Trustrup.
»Drømmen var at få samlet alle lokaler på et sted. Vi ville gerne have et sted med plads til både undervisningslokaler, kontorer og en flot natur omkring os. Det er ikke udelukkende klasselokaler, vi har brug for. Vi bruger i høj grad naturen som undervisningslokale, når vi arbejder med hestene,« siger ejer Birgitte van der Burg.
Og netop Trustrup havde den samlede pakke, som Birgitte efterlyste.
Her er der rigeligt med plads til både hendes syv heste og de kunder, som kommer med ønsket om at optimere deres kommunikation, samarbejde eller ledelse på arbejdspladsen.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Østjylland

Blev selvstændig som 25-årig: Byens bedste mester går selv med op på taget

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce