Annonce
Østjylland

Hevring trækker folk til byen med countrysang og veteranmotorcykler

I Hevring var der mange tilskuere på plads til sæsonens første arrangementer. Privatfoto

Hevring: Sæsonen er for alvor skudt i gang med flere arrangementer i Hevring de sidste weekender.

Således underholdt countrysangeren Ester Brohus med band på legepladsen fredag 24. maj. Det var arrangeret af Hevring Beboerforening, ishusforeningen og holdet bag Bike/Car Meet i samarbejde med Elrofonden, og det var således et gratis indslag under Elrodagene.

- Det er fantastisk, at lille Hevring kan samle så mange glade mennesker, trods vejret var lidt trist. Det er bestemt ikke sidste gang, vi finder på at afholde et lignende arrangement, siger Betina Skeel Jakobsen, formand for Hevring Ishusforening.

Kristi himmelfartsdag var der besøg af 178 veteranmotorcykler. Besøget var kommet i stand via arrangøren af Skagensløbet, som havde hørt om ishuset i Hevring. Her var også mange tilskuere.

Nu åbnes pladsen for veteran/specialbiler og motorcykler til Hevring Bike/Car Meet. Det er alle torsdage i resten af juni samt i juli og august klokken 18-21.

Annonce
Countrysangeren Ester Brohus og band gæstede Hevring, hvor de gav koncert i det fri. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce