Annonce
Østjylland

Hidsig bilist forfulgte far til konfirmationsfest: - Jeg smadrer dig! Hvorfor fanden kører du så langsomt?

En konfirmationsfest i Randers fik en kedelig start, da en arrig bilist overfaldt konfirmandens far foran måbende gæster. Arkivfoto

Mange har sikkert oplevet, at der bliver rakt en langemand i trafikken. Men det er de færreste vrede bilister, som følger med til bopælen, og overfalder en familiefar foran måbende festgæster.

ØSTJYLLAND: Det, der skulle have været en festlig fredag med konfirmationsfest, og alt hvad der hører til, blev for en familie i Randers en noget anden oplevelse.

Ude på villavejen i det nordøstlige Randers står en cirka 35-årig mand med lyst strithår og røde Nike Shox-sko, og råber og skriger.

- Jeg smadrer dig! Hvorfor fanden kører du så langsomt?

Kort tid forinden var konfirmandens far med en ven kørt til Randers centrum for at afhente den mad, de 35 gæster skulle spise. Bilen er godt fyldt op. Da de holder for enden af Østergade, og skal svinge til venstre, op mod rundkørslen, kommer en utålmodig bilist kørende bagfra.

- Da jeg kører frem, og drejer til venstre, forsøger den bagved holdende bil at overhale mig indenom på højre side. Jeg bremser kraftigt op, for ellers var vi kørt sammen, fortæller den 45-årige familiefar.

Maden i bilen bliver kastet rundt. Manden i den ældre Audi cabriolet, der forsøgte at overhale, hamrer i hornet, og fægter med armene.

Annonce

Fakta: Vejvrede

Vejvrede kan komme til udtryk på flere forskellige måder, eksempelvis som tilråb, tegn, fagter eller decideret vold.

I en undersøgelse fra 2017 fra Transport DTU og Rådet for Sikker Trafik siger 35% af danskerne, at de inden for det sidste år har været udsat for vejvrede i trafikken.

I 2008 var tallet 24%.

Andre tal fra undersøgelsen:

Jeg har fået "fingeren" af en medtrafikant: 21% (2008: 16%)

Jeg er blevet truet af en medtrafikant: 7% (2008: 3%)

Jeg er blevet slået af en medtrafikant: 1% (2008: 0%)

Det viser undersøgelsen også:

Bilister er oftere involveret i vejvrede end cyklister.

Mænd er oftere involveret i vejvrede end kvinder - men forskellen er blevet mindre i de senere år.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Store ord og små pupiller

Faren fortsætter mod bopælen, hvor konfirmationsfesten skal afholdes, mens hans ven ihærdigt forsøger at bjerge maden, der nu er spredt rundt i kabinen. Da de ankommer, har de stadigvæk den hidsige bilist lige i hælene.

Til skue for en stor del af dagens gæster parkerer den 35-årige midt på vejen foran familiens indkørsel, og stormer ud af bilen.

- Han virker ekstremt aggressiv, og har et stikkende blik. Han råber, at han vil smadre mig nu og her, fortæller faren.

Det bliver dog ved truslerne, og da han er på vej tilbage til sin bil, følger faren efter for at tage et billede af nummerpladen. Den arrige mand sætter bilen i bakgear og gasser op. Konfirmandens far når akkurat at flytte sig, så han kun bliver ramt af bilens sidespejl, inden den mørke Audi ræser væk fra stedet.

Fisken fra kagen

Inde til festen, der knapt nåede at begynde, inden den blev spoleret, forsøger familien og gæsterne at finde hoved og hale i, hvad der er foregået. Ingen forstår, at sådan noget kan opstå ud af ingenting.

- Det lagde helt klart en dæmper på stemningen, og der gik da et par timer med at snakke episoden igennem. Maden var smadret helt sammen, så vi skulle også bruge tid på at hive fisken op af kagen og den slags, siger faren.

Han fortæller, at det trods alt endte med at blive en god fest, til trods for at udgangspunktet var særdeles dårligt. Men oplevelsen har alligevel sat nogle spor, ikke mindst hos konfirmandens 8-årige lillesøster.

- Om aftenen, da hun skal puttes, spørger hun mig, om manden kommer tilbage. Det er sådan set dråben, for det giver en utryghed, der også smitter af på mig.

- Det er voldsomt grænseoverskridende adfærd. Vi har vel alle oplevet, at få fingeren i trafikken. Det kan man sagtens ryste af sig. Men at et individ ikke har mere situationsfornemmelse, og ikke kan bremse sig selv i sådan en situation, det siger lidt om, hvad det er for nogle kræfter, der er på spil, siger faren.

Østjyllands Politi bekræfter at have modtaget en anmeldelse af episoden, og at vidner er blevet afhørt. Ud fra de oplysninger, de har fået, mener de i øvrigt sagtens selv at kunne finde frem til manden.

- Vi formoder, at det er et spørgsmål om tid, før vi selv kan få en snak med ham, siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

Faderens fulde navn og adresse er kendt af redaktionen.

Vi har været i kontakt med den pågældende bilist, som har en helt anden udlægning af historien. Læs hans beretning senere på Stiften.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce