Annonce
forside

Hidsig hollænder skubbede og sparkede betjente

Dutch documentation, passport and drivers license, isolated on white background

En 21-årig hollænder kunne ikke vise ID, og måtte en tur med på stationen. Det var han ikke glad for og udtrykte sin vrede med skældsord og spark.

Annonce

Sightseeing på politigården i Aarhus stod så ikke øverst på en 21-årig hollandsk mands ønskeliste. Ikke desto mindre var det det, han kom natten mellem søndag og mandag.

Den 21-årige hollænder sad på bagsædet af en bil, som politiet rutinemæssigt stoppede på I. Christensens Gade i Brabrand kl. 01.10 natten til mandag. Da den 21-årige mand blev bedt om at vise ID oplyste han, at han ikke var dansker, men englænder, og at han ikke havde noget ID på sig. Han blev derfor bedt om at oplyse navn og fødselsdag, hvilket han heller ikke ville.

Herefter måtte betjentene fortælle ham, at han som udlænding skulle kunne fremvise ID. Da han ikke kunne det, blev hollænderen anholdt og taget med på stationen, så man kunne finde ud af, hvem han var.

Det fik den 21-årige mand til på engelsk at råbe ukvemsord efter de to betjente, og han modsatte sig anholdelse ved at skubbe til betjentene og sparke den ene på hånden.

Han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale og vold mod polititjenestemand, hvorefter han blev placeret på bagsædet af patruljebilen.

Men den hollandske mand var langt fra færdig med at udtrykke sin utilfredshed.

På vej ind til politistationen gentog den 21-årige flere gange ukvemsord mod betjentene, og da han skulle placeres i detentionen sparkede han en anden betjent over skinnebenet.

Den 21-årige hollænder blev fremstillet i grundlovsforhør mandag, sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, for fornærmelig tiltale og vold mod polititjenestemand og for at lægge hindring i vejen for politiets arbejde. Det har foreløbigt betyder 14 dages varetægtsfængsling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Aarhus

Efter kras kritik: Regionen lover nu markant kortere ventetid på at blive corona-testet

Annonce