Annonce
Aarhus

Hidtil bedste sæson nogensinde: Musikhuset solgte billetter for 85 millioner kroner på et år

Direktør Jan Christensen fortæller om året i Musikhuset foran sangeren Claus Hempler på læredet. Foto: Hans Petersen
Musicalen "Den skaldede frisør", Susanne Vega, Graham Nash, Cecilia Bartoli og Lisa Nilsson er blandt de mange på programmet i 2020.

AARHUS: Musikhuset Aarhus havde sin hidtil bedste sæson i 2019, og det kan være svært at leve op til i fremtiden, mener direktør Jan Christensen. Men han og medarbejderne gør deres bedste, bedyrede han, da huset onsdag præsenterede programmet for 2020.

- Vi har regnet ud, at vi solgte billetter for 85 millioner kroner i 2019, sagde Jan Christensen, der selv lød lidt overrasket over det store tal.

- Omsætningen er steget med 65 procent de seneste fem år. Der er ansat 10 nye medarbejdere oven i de 50, der var i forvejen, og de fysiske rammer begynder at sætte begrænsninger, siger Jan Christensen. Han peger på, at nye muligheder kan opstå, hvis kommunen ændrer på pladsen foran Musikhuset i forbindelse med Aros' projekt "The Next Level", der blandt andet vil medføre, at haveanlægget foran Musikhuset skal fjernes. Det åbner for flere udendørs koncerter på pladsen.

Annonce

Højdepunkter i Musikhuset

5. februar: Annisette & DR BigBand
8.-9. februar: Skatteøen
13. februar: Bo Kaspers Orkester
15.-16. februar: Sigurds Danmarkshistorie
24. februar: Chick Corea
26. februar: Gaffa-Prisen
22. marts: Tina Dickow og Helgi Jónsson med kæmpe kor
26.-28. marts: Den Korte Radioavis
2. april: Lisa Nilsson
4. april: Mads Langer
16. april: Teitur
17. april: Noah med Danmarks Underholdningsorkester
16.-18. april: Ringenes Herre Live – Kongen vender tilbage
24. april – 17. maj 2020: Den Skaldede Frisør – The Musical
27. maj: Anne Linnet – Kvindesind
6. juni: Cirque Eloize
10. juni: Cecilia Bartoli
12. juli: Graham Nash
13. juli: Suzanne Vega
15. juli: Lee Ritenour
3.-5. september: Star Wars in Concert – The empire strikes back
30. september: Det Kongelige Teater – Hamlet
2. oktober: Max Raabe & Palast Orchester
23. oktober - 7. november: Dirty Dancing – The Musical
14. -15. november: Det Kongelige Teater – Et Dukkehjem
15. november: Alex Vargas
18. november Quorum Balletten - Romeo og Julie
27.-28. november: Jacob Dinesen
2.-13. december: The Bodyguard – The musical
29.-30. december: Den Kongelige Ballet - Nøddeknækkeren

165.000 programmer

Det nye program bliver delt ud til 165.000 husstande, og det indeholder blandt andet opsætningen af Susanne Biers film "Den skaldede frisør" i en version som musical.

En anden musical er "Dirty Dancing", som Musikhuset også viste i 2015. Den kommer i en ny udgave, siger arrangørerne. Silas Holst og Mathilde Norholt spiller dog stadig hovedrollerne. Premieren er i Scandic Falkoner på Frederiksberg 10. september, og 23. oktober er første forestilling i Aarhus.

Der er også kommet en musical ud af et af 1990'ernes største filmfænomener, "The Bodyguard". Den hylder Whitney Houstons store hits og spiller i Musikhuset 2.-13. december.

Og så disker Den Jyske Opera op med Andrew Llloyd Webbers musical "Sunset Boulevard" om identitet og illusion. Den spiller 14.-16. og 19.-22. august.

Vega og Nash

Den 60-årige amerikanske sanger Susanne Vega giver koncert 13. juli. Hun har tidligere optrådt på spillestedet Train i Aarhus et par gange, senest i 2017.

Rockikonet Graham Nash giver koncert 12. juli. Han var i Aarhus 2015 sammen med Crosby, Stills & Nash, og han vender tilbage med koncerten "An Intimate Evening of Songs and Stories".

Blandt de øvrige navne er Cecilia Bartoli, Chick Corea og Lisa Nilsson. Tina Dickow og Helgi Jonsson kommer med et kæmpe kor, og Annisette og Anne Linnet er hver for sig på programmet, der kan ses i fuld længde på www.musikhusetaarhus.dk

Den korte Radioavis blev et kendt indslag i Radio 24/7. Nu rejser duoen Frederik Cilius (til højre) og Rasmus Bruun rundt i landet med den. Foto: Hans Petersen
Cecilie Bartoly synger opera 10. juni. Pr-foto
Svenske Lisa Nilsson er i Musikhuset 2. april. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce