Annonce
Østjylland

Himmel og Hav skal opfylde drømmen

Britt og Bjørn Olsen har indrettet restauranten og sammensat menuen i fællesskab. »Vi har heldigvis samme smag,«griner Britt.

Ny restauratør satser på rustik mad krydret med musik og havudsigt.

Kysing Strand: En lille fiskerestaurant man har indrettet selv lige ned til vandet.

Her på en fyldt terrasse med udsigt over vandet drømmer Britt og Bjørn Olsen om til sommer at servere store portioner af hjemmelavet fiskesuppe med masser af skaldyr, mens der spilles levende musik ved bålstedet.

En stor terrasse med levende ild og levende, stille og roligt musik. Manden jonglerer i køkkenet, mens konen serverer og taler livligt med gæsterne. En stemning af solnedgang, jomfruhummere og iskold hvidvin.

En drøm, som mange sikkert går rundt med, men som aldrig rigtig bliver til noget.

Annonce

For ægteparret Bjørn og Britt Olsen er drømmen så tæt på at gå i opfyldelse, som den næsten kan være. De har stedet, udsigten og idéerne, nu mangler de bare sæsonstarten og gæsterne.

Bjørn og Britt Olsen er begge først i fyrrerne og har dannet par i snart 15 år.

Bjørn er kok, Britt er gartneruddannet, og sammen har de i flere år haft en drøm om at åbne en restaurant sammen.

»Siden vi flyttede til Saksild fra Aarhus i 2002 har vi dagligt kigget på Restaurant Himmel og Hav ved Kysing Strand med misundelse i øjnene. Det var lige sådan et sted, vi ønskede os,« fortæller Bjørn.

»Og så i marts sidste år stod der skrevet på tavlen udenfor, at stedet ikke åbnede i 2011, og derefter gik det stærkt.«

Bjørn skyndte sig at fortælle nyheden til sin kone, og allerede dagen efter tog de kontakt til de på det tidspunkt nuværende lejere. I august måned slog Britt dørene op til de sidste rester af sommer. Bjørn hjalp til i køkkenet, og sammen fik de en forsmag på, hvad de måske har i vente.

»Der kom rigtig mange nysgerrige, og der kom overraskende mange gæster på overraskende tidspunkter i den korte periode, der var åbent. Så nu ved vi nogenlunde, hvad vi har med at gøre,« siger Britt.

Hun har oprettet firmaet »Grønne Glæder«, som restauranten nu er en del af, og når sæsonen starter, skal Bjørn arbejde som kok, mens hun selv står for serveringen.

»Og med tiden drømmer vi om at udbygge forretningen. Ikke arealmæssigt, men måske med en lille blomsterbutik og med salg af egen honning, hjemmesyltede madvarer og lignende,« forklarer Britt.

»Det er lige netop sådan et koncept, vi ønsker,« fortsætter Bjørn.

»Gode, lokale råvarer, rustik mad og hjemmelavede produkter. Og vi er virkelig optimistiske. Vi tror, der kommer mange gæster, hvis vi bare holder fast i konceptet.«

Konceptet med lokale råvarer er en af de ting, der gør, at de har mulighed for at blive optaget i det lokale producentsamarbejde Smørblomsten.

»Vi skal til møde om det i næste uge, for Smørblomsten vil også gerne have restauranter med i samarbejdet. Det vil betyde meget for os at komme med - at blive forankret i det lokale. Og så betyder det noget for os, at vi kommer til at skille os ud fra de andre restauranter i nærheden, så folk har noget at vælge imellem,« slutter Bjørn.

Himmel og Hav åbner til påske og regner med at sæsonen varer til november - dog kun med åbent i weekenderne i ydersæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Annonce