Annonce
Aarhus

Hippiegymnasiet i Hasle har X-factor

Fremtid. I jubilæumsåret kan skolen glæde sig over, at 10.000 århusianske unge indtil nu har forladt gymnasiet med et studentereksamensbevis i hånden. Om alt går vel kan Taus Christiansen (tv) og Philip Bøgelund Selmann gøre det samme om tre år. De har begge valgt gymnasiet, fordi de har hørt mange positive ting om skolen. Foto: Flemming Krogh

Århus Statsgymnasium fejrer sit 50 års jubilæum med stjernedrys på scenen og bristede drømme i kulissen.

Uforanderligt ligger marmortrappen på Fenrisvej. Sådan som den gjort i 50 år. Her har 10.000 par fødder indtil nu slidt de blanke sten, er gået forbi Jorns relief og har fundet deres plads i klasselokalet på Århus Statsgymnasium. Nogle af dem er fortsat ud i verden, hvor de har sat deres markante fodaftryk på det danske samfund.

Når Århus Statsgymnasium fredag fejrer sit 50 års jubilæum er det i bevidstheden om, at også skolen har sat sit aftryk på en perlerække af kreative århusianeres studentereksamen: Anne Linnet og Lis Sørensen fra Shit & Chanel, krimi-forfatteren Elsebeth Egholm, journalist Karsten Lund, tidligere Oticon-direktør Lars Kolind, festugedirektør Jens Folmer Jepsen. og Se og Hør chefredaktør Henrik Qvortrup. I dag klassens frække drenge og piger, sådan som også Statsgymnasiet startede sin historie. Som en moderne udfordring for de to store, gamle og lettere snobbede gymnasier i byen: Katedralskolen og Marselisborg Gymnasium.

»Statsgymnasiet var det tredje gymnasium i byen og blev placeret midt i et arbejderkvarter og blev fra starten kendetegnet ved en demokratisering af uddannelsen,« siger rektor Keld Larsen, der fredag tager imod både nuværende og gamle elever på festdagen.

Skolen på Fenrisvej blev kendt som hippiegymnasiet. En betegnelse, rektor mener, gymnasiet har grund til at være stolt af.

»Det var en omfavnende skole, som blev kendt for værdier som åbenhed, tolerance og respekt. Man behandlede eleverne som voksne mennesker, fortæller Keld Larsen.

Selv om gymnasiet kunne rumme alle eleverne, var og er der nogle elever, der ikke havde plads til Statsgymnasium. Hver syvende af de elever, der drømmer om en studentereksamen fra Statsgymnasiet dropper ud igen.

Når jubilarerne på fredag møder op på skolen, vil de se nogle gymnasieelever, der er helt anderledes, end dem, der gik på Statsgymnasiet i 1958.

»Den største forskel er, at eleverne i dag er superindividualister, og det er en enorm pædagogisk udfordring. Eleverne kan kombinere og overskue mange informationer med en beundringsværdig hurtighed. De er faktisk meget livsduelige,« roser Keld Larsen.

Fest. Rektor Keld Larsen glæder sig til at modtage jubilarer og de officielle gratulanter på jubilæumsdagen, men mest glæder han sig til at gøre dagen til en festdag sammen med eleverne. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aarhus

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Annonce