Annoncørbetalt indhold

Historien om brystforstørrelsen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er ca. 60 år siden, at den første brystforstørrende operation med silikoneimplantater blev udført, og i dag er det en af de mest populære plastikoperationer verden over. Kirurgerne bag den første brystforstørrende operation var Frank Gerow og Thomas Cronin. De fik idéen, da Gerow holdt en silikonepose med blod til operationsrummet i hænderne, og det gik op for ham, at det føltes meget som en kvindes bryst. Dette blev forhistorien til de silikoneimplantater, vi kender i dag.


Annonce

Den første brystforstørrelse med implantater

Den første brystforstørrelse blev udført i 1962 i Texas, hvor Timmie Jean Lindsey gik fra en B-skål til en C-skål.


Egentlig kom hun til hospitalet, fordi hun skulle have fjernet en tatovering fra sit bryst, men her spurgte lægen, om hun frivilligt ville være den første til at prøve en brystforstørrende operation. Men inden da havde en hund ved navn Esmeralda faktisk

gennemgået operationen og fået indopereret implantater. Disse blev dog fjernet igen efter et par uger.


Timmies operation gik som planlagt, og resultatet blev godt. Og i 1963, præsenterede den ene af kirurgerne resultaterne ved en konference for plastikkirurger i Washington DC. Her var alle helt oppe at ringe over denne nye banebrydende operation.


Det helt rigtige tidspunkt

Det viste sig at være det helt rigtige tidspunkt, at kirurgerne Gerow og Cronin fandt på brystforstørrelsen. 1950’ernes Amerika havde været præget af idealet om store bryster, som sandsynligvis havde noget at gøre med, at Playboy magasinet og Barbie blev lanceret. Også storbarmede skuespillerinder som Marilyn Monroe og Jane Russel vandt indpas som store rollemodeller for datidens kvinder.


Mange mislykkede forsøg på brystforstørrelser forud


Forud for Gerow og Cronins vellykkede operation med brystimplantater er der gjort mange mislykkede forsøg på at få store bryster.


1890’erne: Flydende paraffin direkte i brysterne

Tilbage i 1890’erne forsøgte en læge sig med at sprøjte flydende paraffin – som blandt andet bruges til skocreme – ind i kvinders bryster. Det lyder umiddelbart ikke særligt sundt, og det var det heller ikke. Med tiden blev brysterne misfarvede, hårde, huden sprækkede og var meget betændt. Derfor måtte brysterne amputeres. For dem, der ikke nåede at få dem amputeret, endte det med dødsfald.


1920’erne: Fedt sprøjtet ind i brysterne

I 1920’erne forsøgte man at forstørre brysterne ved at sprøjte fedt fra andre steder på kvindens krop ind i brysterne. Dette blev dog opgivet igen, da fedtet blev absorberet at kroppen.

I dag laver man imidlertid også denne form for brystforstørrende operationer, og man har fundet en måde, hvorpå fedtet ikke bliver absorberet.


1940’erne: Flydende silikone direkte ind i brysterne

Lignende forsøg blev udført i 1940’erne, hvor japanske prostituerede kvinder stjal silikone, som oprindeligt skulle bruges som smøremiddel til f.eks. flymotorer. Kvinderne brugte dog i stedet silikonen til at sprøjte direkte ind i deres bryster i håbet om at få større bryster, så de kunne tiltrække flere amerikanske soldater, som var til stede efter 2. verdenskrig. Silikonen spredte sig til mange andre steder i kroppen og endte i nogle tilfælde med dødsfald på grund af betændelse og blodpropper.


1950’erne: Operation med syntetisk svamp

I 1950’erne forsøgte man sig med at indoperere en syntetisk svamp, som ved første øjekast lykkedes godt. Dog skrumpede den dog med tiden og blev stenhård, så dette var altså heller ingen succes.


1962: Timmie Jean Lindsey får indopereret implantater


Slutningen på jagten efter større bryster

Først i 2006 blev silikoneimplantaterne godkendt af USA’s sundhedsmyndigheder, og siden da er de blevet den mest udbredte form for brystforstørrende operationer – og en af de hyppigste plastikoperationer i det hele taget.

Og siden da er silikoneimplantaterne blevet udviklet, så du i dag kan få implantater med brudgaranti og meget lav risiko for kapseldannelse.


To af de mest populære silikoneimplantater i dag er Motiva og Mentor implantater. Dette er også de implantater, som bliver brugt af Pfeiffer Plastikkirurgi i Roskilde. Besøg deres hjemmeside.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.