x
Annonce
Aarhus

Historisk byggeboom venter Aarhus

<p>Teknisk rådmand Laura Hay på havnen ved De 'kommende' Bynære Havnearealer. </p>

Aarhus vokser, og det vil få kolossal betydning. Ifølge en undersøgelse er der planlagt byggeprojekter for sammenlagt 35,5 milliarder kroner inden for få år.

Det skriver jp.dk.

Aarhus vokser, og det vil få kolossal betydning. Ifølge en undersøgelse er der planlagt byggeprojekter for sammenlagt 35,5 milliarder kroner inden for få år.

Annonce

Det skriver jp.dk.

Milliardplanerne dækker over et areal på i alt 2,7 millioner kvadratmeter, hvilket svarer til cirka 34.000 normale parcelhusgrunde. Det store byggeboom vil dermed være af historiske dimensioner ifølge opgørelsen, som CRM-Byggefakta har udarbejdet for jp.dk. Og en stor del af projekterne vil blive realisteret, kun en tredjedel er usikre, lyder konklusionen.

»Det er en meget lav usikkerhed i forhold til, hvad vi har set tidligere. Antallet af usikre projekter i Aarhus er procentuelt mindre end i København. Aarhus har færre 'fugle på taget',« siger direktør Jens Johansen, CRM-Byggefakta til jp.dk.

Udviklingen i den jyske hovedstad vil udover en stor økonomisk betydning medføre en livlig befolkningstilvækst. Samtidig vil byggerier som De bynære havnearealer og Bestsellers hovedkvarter give afledte effekter, som byen får gavn af mange år frem i tiden, lyder det fra Aarhus Kommunes tekniske forvaltning: »Byggeprojekterne er det synlige, men de afspejler et indhold,« siger direktør Carl Nielsen fra teknisk forvaltning.

Aarhus er hovedstaden i østjysk millionby

Teknisk rådmand Laura Hay (V) er begejstret. Det er ifølge rådmanden nødvendigt at byen boomer, fordi man på sigt vil mangle arbejdskraft.

»Byggeriet er med til at skabe en positiv opmærksomhed om Aarhus som en dynamisk by,« siger hun til jp.dk.

Ifølge anlægs- og bygningsgruppen under 3F Rymarken er der ikke sket så meget på byggefronten siden 1890'erne, da Aarhus byggede ud til Ringgaden. Dengang eksploderede byens befolkning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Genbrugsstationerne åbner: Forvent kø og forbered dig godt hjemmefra

Annonce