Annonce
Byudvikling

Historisk husrække: Projektudvikler køber det okkergule arvesølv

Lige som det så ud til, at de okkergule bygninger på Poul Martin Møllers Vej ville blive pillet af til-salg-listen på grund af manglende køberinteresse, dukkede Risskov-formaet 1927 Estate op med et købstilbud på 116 mio. kr.. Byrådet har nu besluttet at sælge de 88 boliger til firmaet til den pris. Foto: Axel Schütt
For 116 mio. kr. er firmaet 1927 Estate blevet ny ejer af de 88 tidligere husvildeboliger på Poul Martin Møllers Vej. I første omgang skal de sættes i stand udvendigt.

AARHUS: Risskov-firmaet 1927 Estate har købt hele den karakteristiske række af okkergule husvildeboliger på Poul Martin Møllers Vej af kommunen.

116 mio. kr. endte de i alt 88 boliger med at komme til at koste.

Indtægten fra salget skal kommunen bruge til sin del af betalingen for flere nybyggede almene boliger.

Boligerne på Poul Martin Møllers Vej har været sat til salg ad flere omgange, og det var først lige inden, de blev pillet af salgslisten, at 1927 Estate dukkede op med et købstilbud. Med mindre lejerne går sammen og tilbyder at købe husene til samme pris, er 1927 Estate den nye ejer.

Annonce

Aarhus svar på Kartoffelrækkerne

1927 Estate er et firma, der normalt udvikler ejendomsprojekter med sigte på at sælge dem videre, så snart de er opført. Firmaet står blandt andet bag flere større etageboligbyggerier på den gamle Gasa-grund i Tilst og i det nye boligkvarter, der skyder frem langs Lystrupvej i Vejlby.

Så hvad får firmaet til at investere i 88 næsten 100 år gamle boliger, som kommunen hidtil forgæves havde forsøgt at finde en køber til?

- Da vi så, at der ikke var nogen, der havde budt på boligerne, tænkte vi, at så gør vi det. Vi har et stort ønske om at få de ikoniske bygninger gjort flotte. Det er jo en slags Aarhus Kartoffelrækker, vi har her, siger Søren Hampen, der er direktør for og medejer af 1927 Estate.

Den lange og meget karakteristiske husrække på Poul Martin Møllers Vej har kommunen nu solgt til formaet 1927 Estate, der ser det som en langsigtet investering og regner med at beholde de 88 boliger i 15-30 år.

Kommunen har med en bevarende deklaration sikret sig, at en ny ejer ikke kan rive de historiske bygninger ned for at bygge nyt. Faktisk kan den nye ejer ikke ændre ret meget ved bygningernes udseende.

- Det er de betingelser, vi køber på. Og boligerne er da bestemt også værd at bevare, siger Søren Hampen.

Annonce

En langsigtet investering

Han fortæller, at planen i første omgang er at restaurere husene udvendigt.

- Med den pris vi giver for husene og de lejeindtægter, der er, kan vi se, at vi kan have husene og sætte dem i stand udvendigt, uden at det koster os penge. På et tidspunkt skal vi sikkert også i gang med at renovere boligerne, men det ligger ikke lige for. I det hele taget har vi ikke lagt de helt store planer endnu, siger Søren Hampen.

Han afviser, at 1927 Estate har købt husene med henblik på et hurtigt videresalg efter renovering og huslejestigninger.

- Vi forventer at være ejer af husene de kommende 15 - 30 år, siger Søren Hampen.

Annonce

Et omstridt salg

Salget af husvildeboligerne blev endeligt besluttet i byrådet for en uge siden, men der har gennem lang tid været en ophedet debat om, hvorvidt det overhovedet er en god idé at sælge rækkehusene med boliger til huslejer i den absolut billige ende - og betydeligt under prisniveauet for nye almene boliger.

Enhedslisten og løsgænger Dorthe Borgkvist stemte imod salget, som mange af de nuværende beboere frygter, vil betyde, at de bliver presset ud af stigende huslejer.

I første omgang er de nuværende beboere dog sikret, at de kan blive boende. De er også med den nye ejer omfattet af lejelovens bestemmelser og kan hverken sættes på gaden eller sættes højt op i husleje uden helt særlige grunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Annonce