Annonce
Erhverv

Historisk salg sætter skub i udvidelsen af næste erhvervsområde

Kommunen har allerede været i gang med arkæologiske forundersøgelser ved Årupvej i Hedensted for at være så meget på forkant som muligt med udvidelsen af erhvervsområdet Kildeparken. Foto: Mads Dalegaard
For at bevare muligheden for at byde endnu en storaktør som Normal-kæden velkommen, vil borgmester fremskynde næste etape af kommunens motorvejsnære erhvervsjord.

Hedensted: Med et hurtigt snuptag blev mere end halvdelen af tredje etape af erhvervsområdet Kildeparken i Hedensted pludselig afsat, da Normal-kæden torsdag skrev under på et køb af 194.000 kvm.

Arealet er så stort, at næsten al grund med facade mod motorvejen nu er afsat. Samtidig er der totalt set pludselig "kun" 173.000 kvm tilbage.

Og da interessen for området har været tilpas stor til, at Normal måtte ud i en budrunde for at få sin foretrukne plads, sætter det pres på kommunen for at gøre klar til næste etape.

Annonce

- Salget viser, hvor vigtigt der er at være klar, og derfor skal vi hurtigst muligt i gang med næste ryk, så vi ikke en anden gang risikerer at skulle sige nej, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Endnu er der dog blot tale om spæde tanker, og et lokalplansarbejde vil under alle omstændigheder formentlig ikke kunne klares på under et år, selvom Hedensted Kommune i forvejen ejer det meste af den oplagte jord.

Regner med mange handler

At der skulle stå en køber klar til igen at tage så stor en bid, er velsagtens drømmetænkning, men flere mindre bider er bestemt ikke urealistisk, lyder det fra erhvervschef Carsten Steffensen.

- Henvendelsen fra Normal var jo en af flere, og det er ikke mere end en halv time siden (torsdag formiddag, red.), en anden virksomhed var klar til at blive mere seriøse i tankerne om at flytte hertil. Der er grøde i rigtig meget for tiden, så jeg tror på, vi får lukket mange handler det næste stykke tid, siger erhvervschef Carsten Steffensen.


Man behøver ikke købe 194.000 kvm af gangen. Vi hilser også altid de mindre velkommen.

Carsten Steffensen, erhvervschef, Hedensted Kommune


I første omgang skal tredje etape nu byggemodnes færdig med en endelig vejføring i samarbejde med Normal. Kildeparken føres sammen med Årupvej, hvilket kan medføre en mindre forskydning af sidstnævnte.

Først i forbindelse med en fjerde etape kan det kræve en mere gennemgribende forandring af vejføringen.

Alt dette har kommunekassen fået en gedigen indsprøjtning til at dække. Prisen på de knap 20 hektar ved motorvejen kostede nemlig Normal 23,9 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce