Annonce
Aarhus

Historisk samarbejde: Idrætstoppen går sammen om fælles stadionforslag

Et forslag til et nyt stadion kan være på vej med samtlige idrætsaktører i området som afsender. Fotos: Axel Schütt

Et unikt samarbejde mellem de største idrætsinstitutioner i Aarhus blev onsdag aften født. Byudvikler og to af byens arkitektstuer skal nu hjælpe gruppen med en løsning for stadionområdet, hvor alle er med.

AARHUS: For første gang er de største aktører i idrætten i Aarhus klar til at arbejde sammen om et nyt stadion i byen.

Onsdag aften var repræsentanter fra AGF, Århus Håndbold, Aarhus 1900 Tennis, Aarhus 1900 Atletik og Motion, Cyklebanen, Jysk Væddeløbsbane og Elite Idræt Aarhus samlet i Sonnesgade for at diskutere et idéudkast til et nyt stadion, som alle kan være med på.

- Det er historisk, at vi er så mange om bordet på samme tid. Og det var et positivt og konstruktivt møde, fortæller Lars Nielsen, cheftræner i Aarhus 1900, til Århus Stiftstidende.

Gruppen har allieret sig med byudvikler Rune Kilden, Sleth Arkitekter og C.F. Møller, som skal være med til at udvikle et udkast for området ved stadion.

- Vores fælles tanke er, at hvis vi skal realisere noget omkring en ny stadion-løsning, så skal det give mening for alle involverede. Og for Aarhus som by, siger Lars Nielsen.

Annonce

Vores fælles tanke er, at hvis vi skal realisere noget omkring en ny stadion-løsning, så skal det give mening for alle involverede. Og for Aarhus som by

Lars Nielsen, cheftræner Aarhus 1900
Cheftræner i Aarhus 1900, Lars Nielsen, er meget positiv efter det historiske møde onsdag mellem AGF, Århus Håndbold, Aarhus 1900 Tennis, Aarhus 1900 Atletik og Motion, Cyklebanen, Jysk Væddeløbsbane og Elite Idræt Aarhus. Arkivfoto: Axel Schütt

Kompliceret opgave

Den svære opgave bliver nu at arbejde mod en løsning for området, hvor alle aktører kan vende tommelfingeren opad.

- Jeg kan sige, at det kun er de komplicerede opgaver, der interesserer teamet, men det er også en hjerteblodsopgave for de involverede, siger Rune Kilden, der nu sammen med Sleth og C.F. Møller skal prøve at få de idéer, der blev kastet op i luften til onsdagens møde til at lande og blive til et mere konkret oplæg.

- Alle aktørerne skulle tænke i byudvikling og se udover den enkelte idrætsgren, så man kan skabe en bydel til gavn for alle. Det gode var netop, at alle til mødet kunne mærke, at de gerne vil hinanden, fortæller Rune Kilden.

Frie rammer

Til mødet havde man bygget en stor model af området, og de forskellige aktører prøvede så at flytte rundt på brikkerne for at kigge på løsningsmodeller, der favner alle med respekt for områdets 100-årige historie.

- Alle var enige om, at afvikling er uinteressant. Vi kiggede kun på udvikling, og det er spændende, hvis vi kunne prøve få det historiske spor, der ligger i området ved stadion og væddeløbsbanen tænkt ind, siger Rune Kilden til Århus Stiftstidende.

Planen er, at gruppen mødes igen 10. januar, hvor der bliver præsenteret et oplæg og nogle skitser.

- Der er givet frie rammer til at komme med noget, som gerne må provokere. Vi er i en idéfase, hvor vi skal tænke anderledes, og hvor vi alle sammen gerne må udfordres på, hvordan det skal løses, siger Lars Nielsen, der understreger, at det endnu er for tidligt at komme med konkrete bidder af planen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

AGF

Podcast: John Stampe og rejsen til Honduras

Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce