Annonce
Aarhus

Historisk samarbejde stoppet: Nu skal brande slukkes fra ny station i Højbjerg

Østjyllands Brandvæsen rykker fra 1. oktober også ud fra Søren Nymarks Vej i Højbjerg. Arkivfoto: Kim Haugaard

Østjyllands Brandvæsen placerer midlertidig brandstation på Søren Nymarks Vej i Højbjerg.

Annonce

AARHUS: I april i år blev det besluttet, at Østjyllands Brandvæsen også skal slukke brande i sydbyen. En opgave, som Falck ellers har varetaget siden 1927. Dermed blev der også brug for en ny brandstation i Aarhus, men på det tidspunkt var det endnu uklart hvor i byen den skulle placeres.

Indtil det bliver besluttet hvor den nye brandstation skal placeres, bliver Højbjerg hjemsted for en midlertidig en af slagsen, som kommer til at ligge på Søren Nymarks Vej 4.

Den nye brandstation skal fungere som en døgnbemandet brandstation, hvor seks brandfolk døgnet rundt har base. Den midlertidige brandstation har en optimal placering i forhold til at leve op til de servicemål for ankomsttider, som er politisk besluttet.

Flytningen af en døgnbemandet brandstation længere syd for Aarhus by end i dag giver en langt større del af Østjylland en bedre dækning, således endnu flere borgere kan forvente, at brandvæsnet ankommer inden for 10 min.

Annonce

Perfekt placering

Direktør Lars Hviid finder placeringen i Højbjerg optimal:

- Placeringen af den midlertidige Station Aarhus Syd, passer perfekt med de beslutninger, der er truffet i byrådene i Skanderborg, Odder, Samsø og Aarhus, om at Østjyllands Brandvæsen skal udvikle sig med Østjylland. Vi glæder os til at tage stationen i brug 1. oktober, så sikkerheden uanset den fortsatte vækst er i højsædet.

Allerede fredag 22. juni skal en arbejdsgruppe med brandfolk besigtige lokaliteten for snarest at udarbejde en plan for nødvendige ombygninger, så der bliver styr på slukningsgrænser, udkaldsskærme, køkken, soverum, arbejdsrum og hvad der ellers kræves af en brandstation.

Annonce

Ny tankvogn, sprøjte og drejestige

På sigt skal der opføres en moderne fuldtidsbrandstation i den sydlige del af Aarhus tilsvarende den, der planlægges opført i Lisbjerg.

Ud over den nye brandstation har Østjyllands Brandvæsen også lejet nye køretøjer, så der fra første dag kan disponeres over en tankvogn, en sprøjte og en drejestige fra stationen. Der er igangværende udbud med henblik på at købe nye køretøjer. Disse forventes leveret i flere omgange i løbet af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce