Annonce
Aarhus

Historisk samarbejde stoppet: Nu skal brande slukkes fra ny station i Højbjerg

Østjyllands Brandvæsen rykker fra 1. oktober også ud fra Søren Nymarks Vej i Højbjerg. Arkivfoto: Kim Haugaard

Østjyllands Brandvæsen placerer midlertidig brandstation på Søren Nymarks Vej i Højbjerg.

AARHUS: I april i år blev det besluttet, at Østjyllands Brandvæsen også skal slukke brande i sydbyen. En opgave, som Falck ellers har varetaget siden 1927. Dermed blev der også brug for en ny brandstation i Aarhus, men på det tidspunkt var det endnu uklart hvor i byen den skulle placeres.

Indtil det bliver besluttet hvor den nye brandstation skal placeres, bliver Højbjerg hjemsted for en midlertidig en af slagsen, som kommer til at ligge på Søren Nymarks Vej 4.

Den nye brandstation skal fungere som en døgnbemandet brandstation, hvor seks brandfolk døgnet rundt har base. Den midlertidige brandstation har en optimal placering i forhold til at leve op til de servicemål for ankomsttider, som er politisk besluttet.

Flytningen af en døgnbemandet brandstation længere syd for Aarhus by end i dag giver en langt større del af Østjylland en bedre dækning, således endnu flere borgere kan forvente, at brandvæsnet ankommer inden for 10 min.

Annonce

Perfekt placering

Direktør Lars Hviid finder placeringen i Højbjerg optimal:

- Placeringen af den midlertidige Station Aarhus Syd, passer perfekt med de beslutninger, der er truffet i byrådene i Skanderborg, Odder, Samsø og Aarhus, om at Østjyllands Brandvæsen skal udvikle sig med Østjylland. Vi glæder os til at tage stationen i brug 1. oktober, så sikkerheden uanset den fortsatte vækst er i højsædet.

Allerede fredag 22. juni skal en arbejdsgruppe med brandfolk besigtige lokaliteten for snarest at udarbejde en plan for nødvendige ombygninger, så der bliver styr på slukningsgrænser, udkaldsskærme, køkken, soverum, arbejdsrum og hvad der ellers kræves af en brandstation.

Ny tankvogn, sprøjte og drejestige

På sigt skal der opføres en moderne fuldtidsbrandstation i den sydlige del af Aarhus tilsvarende den, der planlægges opført i Lisbjerg.

Ud over den nye brandstation har Østjyllands Brandvæsen også lejet nye køretøjer, så der fra første dag kan disponeres over en tankvogn, en sprøjte og en drejestige fra stationen. Der er igangværende udbud med henblik på at købe nye køretøjer. Disse forventes leveret i flere omgange i løbet af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce