x
Annonce
Aarhus

Hitter med podcast om ordblindhed

Sussanne Thorsdatter Holtet og Andreas Lynge er værter på »Jeg Er Ordblind Podcast«. Pressebillede

»Jeg Er Ordblind Podcast« er navnet på en podcast, der handler udelukkende om ordblindhed - på godt og ondt. Efter blot fem episoder har lyttertallene overgået alle forventningerne og flere kommer hele tiden til.

»Jeg Er Ordblind Podcast« er navnet på en podcast, der handler udelukkende om ordblindhed - på godt og ondt. Efter blot fem episoder har lyttertallene overgået alle forventningerne og flere kommer hele tiden til.

Annonce

Bag står to ordblinde fra Aarhus. Den ene bagmand er Andreas Lynge, der til daglig arbejder som radiovært på radio go!FM, og den anden er Sussanne Thorsdatter Holtet, der læser til pædagogisk assistent på SOSU Aarhus.

»Vi er super glade for de mange positive tilbagemeldinger vi har fået. Det er jo fantastisk, at folk får noget ud af at lytte til podcasten,« siger Sussanne Thorsdatter Holtet.

I »Jeg Er Ordblind Podcast« er humøret højt og de to værter både grine og joker med deres ordblindhed.

»Jeg var træt af, at folk altid var ked af det på mine vegne, når jeg fortalte, at jeg var ordblind. Folk fandt nærmest kleenex'en frem og var klar til at trøste mig, hvis jeg kom til at lave en stavefejl,« siger Andreas Lynge og uddyber:

»Det er selvfølgelig rart, at flok viser omsorg, men det er bare ikke nødvendigt, fordi jeg har glemt at skrive »d« i ordet »sidste« eller byttet om på »å« og »ø«. Der er ingen, der dør af en stavefejl og faktisk synes jeg, det er skide sjovt, når jeg ind i mellem få stavet mig frem til noget fuldstændig andet, end hvad jeg prøvede på. Vores podcast er lidt det, jeg manglede i den ordblind verden. Et sted, hvor vi både kan være alvorlige om ordblindhed men også bare grine højt af den«.

Der udkommer en ny episode ca. en gange i måneden. Man kan abonner gratis ved at gå ind på JegErOrdblind.dk.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce