Annonce
Erhverv

Hjælp fra erhvervsafdeling holdt Advansor i Aarhus

- Vi var faktisk på vej ud i en af omegnskommunerne, fortæller Advansor-direktør Kristian Breitenbauch, der besluttede sig for at vende om i flytteplanerne, og det har han ikke fortrudt. Foto: Jørgen Høg
Hvis ikke det havde været for Business Aarhus’ hjælp, var Advansor flyttet fra Aarhus. Nu er virksomheden rykket ind i en nybygget fabrik i Brabrand.

BRABRAND: Kølevirksomheden Advansor, der har haft base i Aarhus siden 2016, var tæt på at forlade kommunen, da den skulle bygge en ny fabrik.

Men så trådte Business Aarhus til.

- Vi var faktisk på vej ud i en af omegnskommunerne. De er traditionelt set mere forstående i Skanderborg og Silkeborg. Men Lars Matsson fra Business Aarhus tog fat i mig og sagde, han ville hjælpe os, siger Kristian Breitenbauch, administrerende direktør for Advansor.

Nu har Advansor åbnet en fabrik i Brabrand. Og her er lokationen perfekt, mener Kristian Breitenbauch.

- Motorvejen er lige ved siden af. Der går bybusser hvert tiende minut. Det er nemt at cykle herud. Og vi har fået lov til at bygge meget højt. Mange steder må man ikke bygge højt, men det er mere effektivt at bygge højt. Vi må også gerne larme om aftenen. Det er vigtigt, fordi vi har lastbiler, der kommer fra klokken fire om morgenen til klokken 22 om aftenen. Logistikken er også en stor del. Der, hvor vi lå før, spærrede vores lastbiler nogle gange Ringvejen, siger han.

Lars Matsson, konsulent hos Business Aarhus, agerede hurtigt, fordi Advansor er en vigtig virksomhed for Aarhus Kommune.

- Advansor er en strategisk vigtig virksomhed for Aarhus. Den er spændende, fordi den arbejder med bæredygtighed, og Aarhus Kommune har en strategi om at være CO2-neutral inden 2030. Og så har den succes. Det er en virksomhed i vækst og med internationalt potentiale. Vi vil gerne have et ansigt udadtil, og det kunne Advansor helt klart stå for, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce