Annonce
forside

Hjælp, hvor sidder bremsen

Rulleski kan både bruges af unge og gamle. Især balancen er en udfordring i begyndelsen. Foto: Flemming Krogh.

Skisæsonen nærmer sig og rulleski er en måde at få trænet sig op til vinterens udfordringer. Vi afprøvede skiene med hjul, der farer af sted - uden sneens glatte underlag.

Selvom det går ligeud her på »børne-pisten«, en parkeringsplads i det vestlige Aarhus, får avisens udsendte hurtigt fart på rulleskiene. Enden på parkeringspladsens asfalt nærmer sig hurtigt, og min fart er høj. »Hvor sidder bremsen?« tænker jeg og prøver at få svinget skiene. Det lykkes heldigvis uden styrt, og nu kan jeg trille tilbage.

»Du skal bare presse skiene udad, når du skal bremse. Sådan her,« lyder det fra dagens rulleskiinstruktør, Kaj Jensen, som mestrer teknikken perfekt.

Jeg afprøver bremseteknikken i lav fart. Det føles udmærket og giver lidt mere tryghed. Her på pladsen ved en af Hasle Bakkerne boltrer 20-30 århusianere sig med rulleski på fødderne. Aarhus Skiklub har hevet alt deres udstyr frem, så nu er der beskyttere, hjelme, skistøvler og ski til alle. Især skiene er specielle: Et par brede gummihjul er monteret på en metalstang. Ovenpå er der monteret en klassisk langrendsbinding. For at gøre løbet nemmere, er det kun muligt at løbe fremad. Hjulene kan ikke køre baglæns. Heldigvis.

Flere af deltagerne prøver at køre på én ski. Det skal jeg også prøve.

»Hvis du skal have noget fremdrift, skal du vænne dig til at løfte den bagerste ski. Det kommer helt naturligt, når du kun har én ski på. Derfor er det en god træning,« lyder ekspertrådet fra Kaj Jensen.

Jeg triller hen ad den glatte asfalt. Det virker fint med den ene ski, selvom jeg indimellem er ved at miste balancen. Jeg mangler nogle stave til at støtte mig ved, men det må vente. Flere af denne dags deltagere, en blandet flok af børn og voksne, forsøger på samme måde. Andre, mere øvede, triller behændigt af sted med to ski og stave. En pige vælter foran mig, og jeg forsøger at dreje udenom. Hun slog sig heldigvis ikke, og hendes mor, Heidi Hansen, er hurtig til at hjælpe hende op igen.

»Det er sjovt at prøve rulleski. Vi har ikke prøvet det før, men vi har været på skiferie flere gange, så det hjælper os måske lidt,« siger en lettere forpustet Heidi Hansen.

Datteren er ved at miste lysten, så hun får sine rulleskøjter på, som hun selv har medbragt. Det giver også balancetræning.

Mit åndedræt er også en smule anstrengt, og min t-shirt er godt våd af sved. Rulleski virker åbenbart fint som motion. Det sætter gang i pulsen, hvis det altså ikke er angstens sved.

Jeg tager den anden ski på igen. Og ifører mig skistavene. Jeg tager endnu en tur på 'børnebakken', og da jeg passerer Kaj Jensen, får jeg ros.

Læs meget mere i tillægget Motion&Velvære i Århus Stiftstidende mandag.
Ski

Foto: Flemming Krogh.
Udstyret til rulleski er enkelt. Albue- og knæbeskyttere, cykelhjelm, langrensstøvler, stave og naturligvis rulleski. Foto: Flemming Krogh.

Aarhus Skiklub

Aarhus Skiklub starter op med ugentlig rulleskitræning hver onsdag klokken 18.00?20.00 frem til efterårsferien.

Mødested: Klubhuset på Grumstolsvej.

Skiklubben råder over rulleskiudstyr til udlån for begyndere. Møde i god tid, hvis du skal låne rulleskiudstyr. så det er klaret inden starten kl. 18.00.

Du kan også afprøve rulleski i Hasle Bakker søndag 25. september og søndag 9. oktober klokken 10-12.

Mødested: P-pladsen ved Lenesvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce