Annonce
Aarhus

Hjælp! Jeg vil gerne opleve Festugen, men det regner

Vi regner selvfølgelig ikke med mere regn til Aarhus Festuge i år. Men skulle det alligevel begynde at dryppe, kommer der her fire forslag til, hvor du kan deltage i Festugen i tørvejr.

Musik og fortælling: Audiowalk på Dokk1

Tag på en audiowalk på Dokk1, 'The Wooden Toy Truck Experience', hvor du kan høre musiknumre og fortællinger direkte gennem dine egen medbragte smartphone og høretelefoner. Du bliver guidet gennem bl.a. Bremen, Færøerne og planeten Jupiter. Læs mere om arrangementet og åbningstider på aarhusfestuge.dk.

Afslapning: Podcast i Kuplen

Er du mere til at få dine fortællinger i vandret position og stadig i tørvejr, så besøg Kuplen i Byparken. Her kan man smide sig i de behagelige sækkestole og lytte til podcasts fra kl. 15-19 hver dag til og med lørdag. Fra kl. 21-23 er der i stedet Film om film.

Fest: Festteltene

Er du i festhumør, kan du få dig en kold fadøl i musikteltene flere forskellige steder i byen. Kig f.eks. indenfor i Det Irske Telt på Banegårdspladsen, hvor du kan høre en bred vifte af irske klassikere. Er du mere til jazz og folk, så tag i stedet forbi teltet på Sankt Pauls Kirkeplads. Du kan også tage forbi teltet på Pustervig Torv, hvor der er musik for enhver smag og kulørte lamper, eller teltet på Telefontorvet uden for Hos Anders. Er du sulten efter kultur og worldmusik, så er Det Turkise Telt i Byparken stedet for dig.

Mad: Officersmessen i Ridehuset

Bliver du sulten, og regnen truer, kan du søge ly i Officersmessen i Ridehuset. Her er et udvalg af boder fra lokale restauranter, så det er muligt at få stillet sulten i tørvejr. Kom forbi og smag bl.a. Pad Thai, lækre burgere, pandekager med både sødt og salt, fiskedeller og dumplings Der er åbent alle dage kl. 11-21, dog til kl. 16 søndag 3. august.

Denne artikel er skrevet af Rikke Uhre Andersen hos Aarhus Festuge og udgivet i samarbejde med Stiften.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce