Annonce
Aarhus

Hjælp, når far og mor skal skilles

Dorte Lytje fra Aarhus har skabt en terapeutisk e-bog og app, der skal gøre det lettere for forældre og fagfolk at tale med de 0-5 årige om skilsmissens mange svære følelser.

Annonce

Figuren Lille Gub har mange udtryk. Han kan være trist, ked af det, vred og glad. Hans mission er at hjælpe de helt små til at sætte ord på den smerte, de føler, når mor og far bliver skilt.

Lille Gub er skabt af Dorte Lytje fra Århus, som under sin egen skilsmisse i 2008 oplevede, hvor svært det var at tale med hendes egne børn, der dengang var 2 og 3 år.

»Jeg manglede et redskab til at kommunikere med dem og et redskab, som gjorde det let for dem at kommunikere med mig og deres far omkring de følelser, de var for små til at udtrykke,« siger Dorte Lytje, der er uddannet NLP-terapeut.

Bogen er først og fremmest tænkt som en hjælp til børnene og deres forældre, men også som et redskab til fagfolk som børnepsykologer, terapeuter og pædagoger.

»Lille Gub er mit hjerteprojekt, og det er min drøm, at den kommer til at hjælpe skilsmisseramte børn over hele verden,« siger Dorte Lytje.

Lille Gub findes som e-bog, app og malebog. Sælges via lillegub.dk. Lille Gub app'en findes på dansk, engelsk og spansk.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce