Annonce
Aarhus

Hjælp politiet: Hvem er denne mand

Østjyllands Politi mistænker denne mand for at stå bag et voldeligt overfald på en 18-årig mand. Det foregik natten til søndag 3. februar cirka kl. 05.00 ud for Bar Smil på Skt Clemens Stræde.
En 18-årig mand blev natten til søndag 3. februar overfaldt i Aarhus Midtby. Kan du genkende gerningsmanden, hører politiet gerne fra dig.

AARHUS: Natten til søndag 3. februar blev en 18-årig mand udsat for et voldeligt overfald i Aarhus Midtby.

Nu offentliggør politiet overvågningsfotos af manden, der mistænkes for at stå bag. Det sker i håb om, at nogen genkender manden og ringer til Østjyllands Politi på telefon 114.

Overfaldet skete ud for Bar Smil på Skt. Clemens Stræde.

Her havde den 18-årige været i byen sammen med en kammerat, da de cirka kl. 05.00 faldt i snak med to mænd og en kvinde.

Samtalen forløb først stille og roligt, indtil den ene mand pludselig begyndte at svinge rundt med en spiritusflaske, der ramte den 18-årige på munden. Korte efter rejste manden sig op og slog den 18-årige flere gange i ansigtet. Derefter forlad alle tre stedet.

Gerningsmanden beskrives som en mand på mellem 25 og 30 år. Han er afrikansk af udseende med normal kropsbygning.

Han havde tykke, tilbagestrøgne dreadlocks til midt på ryggen. Et fladt ansigt, bred næse med ring i midten og to ringe i det ene næsebor.

Begge øjenbryn havde symmetriske markeringer i siden.

Han var iført en grøn, lang jakke, jeans med huller og hættetrøje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce