Annonce
Aarhus

Hjælp til bygge- og anlægsbrance: Udvid E45 siger V

Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, foreslår, at man kommer anlægsbranchen til hjælp ved at fremrykke en udvidelse af E45. Foto: Morten Pape
Venstre foreslår, at den tidligere regerings infrastrukturplan får ny gang på jord. - Oplagt at udvide E45, siger finansordfører Troels Lund Poulsen.

ØSTJYLLAND: Står det til Venstre, kan der i Østjylland komme noget positivt ud af den største krise siden Anden Verdenskrig: En hårdt tiltrængt udvidelse af E45.

Den tidligere regering med Venstre i spidsen vedtog sammen med Dansk Folkeparti for et år siden investeringsplanen "Aftale om et sammenhængende Danmark".

Den plan indeholdt samlet investeringer for 112 milliarder kr.

Blandt dem en udvidelse af to etaper af E45. Den ene mellem Vejle og Skanderborg Syd. Den anden mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord.

Men efter folketingsvalget i juni valgte den nye regering at lægge "Aftale om et sammenhængende Danmark" i mølpose. Nu mener Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, der er valgt i Østjylland, at tiden er kommet til at støve planen af igen.

Annonce

E45: Østjyllands største problem

- Regeringen har besluttet at stille det hele i bero. Dermed forsinker man projekter, der ligger lige for, i mindst to år, indtil regeringen kommer med sin infrastrukturplan i 2021, som den har lagt op til. Der siger vi til regeringen, at vi opfordrer den til at komme til forhandlingsbordet og få gang i nogle projekter, og det vil også omfatte projekter i Østjylland, hvor trængsel på E45 er det største og mest presserende problem, siger Troels Lund Poulsen.

Ifølge Vejdirektoratets hjemmeside vil VVM-undersøgelserne af begge udvidelser af E45 være færdige medio 2020, så fremskyndes arbejdet, kan det hurtigt gå i gang.

- Jeg har ikke hørt nogen være uenige i, at vi skal udvide E45, siger Troels Lund Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce