x
Annonce
Aarhus

Hjælp til corona-ramte århusianske virksomheder: Slipper for at betale leje af areal

Aarhus midtby har været nærmest mennesketom de seneste dag. Få bevæger sig ud, endnu færre benytter sig af byens restauranter og butikker. Nu får byens virksomheder en håndsudrækning fra kommunen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rådmand vil lette byrden for byens virksomheder, der lider under corona-udbruddet. Hjælpen fra kommunen indbefatter fritagelse for at betale leje af areal og udsættelsen af fristen på en række udbud.

AARHUS: - Vi skal alle udvise hensyn og hjælpe til i en svær tid, lyder det fra Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

- Det er særligt de små virksomheder, de handlende og restaurationerne, der kommer til at betale prisen for de tiltag vi tager, for at bremse udbredelsen af Coronavirus. Det skal vi hjælpe med at afbøde så godt som muligt.

Rådmanden vil derfor hjælpe århusianske virksomheder ved blandt andet at fritage dem for at betale for leje af areal og ved at udsætte fristen på en række udbud.

I samarbejde med borgmesteren og de øvrige rådmænd skal muligheden for straksbetaling af regninger, som private virksomheder har liggende hos kommunen, også undersøges.

Caféer og restauranter slipper også for at betale afgift for arealer til udeservering i den kommende tid. Regninger, der allerede er sendt til caféer og restauranter, vil derfor blive krediteret.

Annonce

Hjælpende hånd

Erhverv Aarhus hilser udspillet fra teknik og miljø velkomment.

- Det er rigtigt set af rådmanden at komme erhvervslivet til hjælp. Ikke kun med lån og likviditet, men med reelle byrde - og omkostningslettelser, siger direktør for Erhverv Aarhus, Marc Perera Christensen.

Direktøren fremhæver, at Erhverv Aarhus gerne identificerer yderligere tiltag, der kan skærme erhvervslivet mod konsekvenser af coronavirusen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce