Annonce
Aarhus

Hjælp til corona-ramte århusianske virksomheder: Slipper for at betale leje af areal

Aarhus midtby har været nærmest mennesketom de seneste dag. Få bevæger sig ud, endnu færre benytter sig af byens restauranter og butikker. Nu får byens virksomheder en håndsudrækning fra kommunen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rådmand vil lette byrden for byens virksomheder, der lider under corona-udbruddet. Hjælpen fra kommunen indbefatter fritagelse for at betale leje af areal og udsættelsen af fristen på en række udbud.
Annonce

AARHUS: - Vi skal alle udvise hensyn og hjælpe til i en svær tid, lyder det fra Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

- Det er særligt de små virksomheder, de handlende og restaurationerne, der kommer til at betale prisen for de tiltag vi tager, for at bremse udbredelsen af Coronavirus. Det skal vi hjælpe med at afbøde så godt som muligt.

Rådmanden vil derfor hjælpe århusianske virksomheder ved blandt andet at fritage dem for at betale for leje af areal og ved at udsætte fristen på en række udbud.

I samarbejde med borgmesteren og de øvrige rådmænd skal muligheden for straksbetaling af regninger, som private virksomheder har liggende hos kommunen, også undersøges.

Caféer og restauranter slipper også for at betale afgift for arealer til udeservering i den kommende tid. Regninger, der allerede er sendt til caféer og restauranter, vil derfor blive krediteret.

Annonce

Hjælpende hånd

Erhverv Aarhus hilser udspillet fra teknik og miljø velkomment.

- Det er rigtigt set af rådmanden at komme erhvervslivet til hjælp. Ikke kun med lån og likviditet, men med reelle byrde - og omkostningslettelser, siger direktør for Erhverv Aarhus, Marc Perera Christensen.

Direktøren fremhæver, at Erhverv Aarhus gerne identificerer yderligere tiltag, der kan skærme erhvervslivet mod konsekvenser af coronavirusen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce