Annonce
Aarhus

Hjælp til Godsbanen: Byens kreative dynamo får en tre-årig livline

Institut for X folder sig ud her på Godsbanen i Aarhus. Foto: Asbjørn Sand
Kunstrådet giver 725.000 kroner over tre år til Institut for (X) på Godsbanen.
Annonce

AARHUS: Det kreative "Institut for (X)" på Godsbanen i Aarhus får nu en tre-årig livline af byens kunstråd.

Det sker i form af et såkaldt basistilskud, der består af 225.000 kroner i 2021 og 250.000 kroner i henholdsvis 2022 og 2023.

-Det er med glæde, at vi i Kunstrådet har kunnet tildele et tre-årigt basistilskud til Institut for (X), der dermed kan fortsætte og konsolidere sit arbejde som kreativ dynamo for Aarhus K, siger Kunstrådets formand Gunvor Ganer Krejberg.

På Aarhus K (K for kultur) er Institut for X i centrum for udviklingen af en kreativ bydel.

- Der er en klar og ambitiøs plan for, hvordan dette skal realiseres, til glæde for byens store og talentfulde vækstlag, siger Kunstrådets formand.

Annonce

Fødekæden

Institut for (X) er et vigtigt led i den kunstneriske fødekæde, og det ønsker Kunstrådet  at støtte op om.

- Det ligger helt i tråd med både Kunstrådets egen evaluering og med den kommende kulturpolitik 2021-24, siger Gunvor Ganer Krejberg.

Institut for (X) er en uafhængig non-profit-kulturforening, der arbejder for at sikre sunde udviklingsbetingelser for kunstnere og kreative i det århusianske vækstlag og bidrage til en tættere forbindelse mellem frie kunstnere og institutioner.

Ved Godsbanen arbejder de for at fremme vækstlagets repræsentation og interesser samt for at skabe flere kreative kvadratmeter i Aarhus Centrum.

Annonce

Mere fokuseret arbejde

- Vi er ovenud lykkelige for den flotte bevilling og ikke mindst beæret over anerkendelsen, siger forperson for Institut for (X), Christian Juul Wendell, og fortsætter:

- Vi kan nu fortsætte et mere fokuseret arbejde, skabe flere kreative kvadratmeter i Aarhus, deltage i kulturmiljøer lokalt og internationalt og samarbejde på tværs af byen gennem konkrete projekter. Vi vil til stadighed arbejde for en bred forståelse af kulturbegrebet og dets mulighedsrum for at være medskaber af et bedre, gladere og mere forbundet Aarhus.

Annonce

Bredde og mangfoldighed

Kunstrådet har ved samme lejlighed uddelt cirka to millioner kroner fra Kulturudviklingspuljen til et stærkt ansøgerfelt, der repræsenterer et stort spektrum af genrer og kunstneriske udtryk.

Kunstrådet har valgt at støtte en bred vifte af meget forskelligartede projekter, der henvender sig til mange forskellige målgrupper.

- Med afsæt i høj kunstnerisk kvalitet, er vi meget optagede af, at projekterne er nogle, borgerne og de kunstneriske miljøer i Aarhus får glæde af, siger Gunvor Ganer Krejberg.

De har fået penge

  • Kunstrådet har bla. støttet følgende projekter:
  • Den offentlige billedkunstmesse Juxtapose Art Fair
  • Forlaget Antipyrines udgivelser og arrangementer i 2021
  • Offentlige ’Mikroforlagsaftner’ i regi af Løve’s Bog & Vin Café
  • Teaterforeningen Glimts vandreforestilling på DOKK1
  • Billedkunstner Tanja Nellemann Kruses borgerinddragende kunstprojekt i Skødstrup
  • Institut for (X) er en platform for kultur-, iværksætter- og vækstlagsaktiviteter grundlagt i 2009. De arbejder bla. for at fremme og løfte kulturelle aktiviteter ved at kombinerer kunst og kreativitet med uddannelse, offentlig debat, byudvikling og samfundsoplysning.
  • Kunstrådet tiltrådte 1. januar 2018 og består til udgangen af 2021 af:  Gunvor Ganer Krejberg (formand), Else Ploug Isaksen, Mette Dahl Kristensen, Kasper Daugaard Poulsen, Thorkild Andreasen og Birgitte Ejdrup Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

AGF

Cheftræneren råbte og sparkede til tingene: Så ingen grund til, at AGF skulle tabe til mestrene

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Annonce