Annonce
Aarhus

Hjælp til modeller med problemer

Renée Toft Simonsen har selv haft problemer med selvværdet i hendes tid som model. Nu er hun ambassadør for Danske Modeller, der 10. januar tilbyder hjælp til kriseramte modeller i Aarhus. Foto: Morten Germund/Scanpix

Foreningen Danske Modeller åbner - med Renée Toft Simonsen som ambassadør - op for et nyt århusiansk tilbud til modeller, der er bukket under for branchens skrappe krav.

Modebranchens konstante krav til udseende og vægt får mange modeller til at bukke under for presset. For mange resulterer det blandt andet i spiseforstyrrelser og lavt selvværd.

Nu går Foreningen Danske Modeller og Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og Selvskade sammen om et nyt tilbud i Aarhus til modeller, der kæmper med problemer i modeverdenens skyggeside.

Fakta

Model Til Model

  • Model Til Model afholdes hver tirsdag i lige uger fra kl. 19.00 ? 21.00 i LMS lokaler i Ryesgade 29, 2, 8000 Aarhus C.
  • Møderne bliver ledet af en erfaren model fra Danske Modeller samt rådgivningskoordinater i Aarhus, Signe Lo Scott Larsen, som har en mangeårig erfaring med at lede grupper for mennesker, der lider af spiseforstyrrelser.
  • Det kræver ingen forudgående tilmelding at deltage i møderne, og modellerne kan benytte gruppen i det omfang de har tid og har lyst.
  • Deltagere og mødeledere har fuld tavshedspligt

Den 10. januar lukker de op for mødeforummet Model Til Model.

Annonce

Initiativet kommer fra Foreningen Danske Modeller, som i flere år har kæmpet en politisk og faglig kamp for at skabe opmærksomhed omkring problemerne med sundhed og trivsel i modebranchen.

Renée har selv været der

Danske Modellers ambassadør, Renée Toft Simonsen, har selv haft problemerne tæt inde på livet igennem sin egen karriere som model.

Hun fortæller, at karrieren gjorde, at hun til sidst udviklede angst, fordi hun ikke havde sig selv med i arbejdet. Hun opfordrer derfor alle modeller til at spørge sig selv, om man lever i overensstemmelse med den, man gerne vil være. For selvom rejser, penge og berømmelse frister, mener hun, at det er vigtigt at forblive tro mod sig selv. Også i forhold til sit udseende.

»Jeg kunne godt tænke mig en større diversitet af modeller. Ellers er resultatet, at modellerne hakker en hæl og klipper en tå for at passe ind i skønhedsidealets skarpslebne glassko. Så længe branchen ikke er bedre til at anerkende forskellighed, lægges der et unødvendigt pres på pigerne, hvis de føler, at de skal ensrette deres kroppe efter et dikteret look«, siger Renée Toft Simonsen.

Tilbuddet er til alle modeller, der har behov for at tale om nogle af de indre konflikter, der kan opstå i jobbet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Sport

Stjernespiller skal ingen steder og forlænger opholdet i Aarhus med tre år: - Jeg ser et kæmpestort potentiale i Aarhus United som klub

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Debat

Borgmesteren står næppe forrest i headhunternes kø: Kan man bruge en taber på regeringsholdet?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Annonce