Annonce
Aarhus

Hjælp til modeller med problemer

Renée Toft Simonsen har selv haft problemer med selvværdet i hendes tid som model. Nu er hun ambassadør for Danske Modeller, der 10. januar tilbyder hjælp til kriseramte modeller i Aarhus. Foto: Morten Germund/Scanpix

Foreningen Danske Modeller åbner - med Renée Toft Simonsen som ambassadør - op for et nyt århusiansk tilbud til modeller, der er bukket under for branchens skrappe krav.

Annonce

Modebranchens konstante krav til udseende og vægt får mange modeller til at bukke under for presset. For mange resulterer det blandt andet i spiseforstyrrelser og lavt selvværd.

Nu går Foreningen Danske Modeller og Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og Selvskade sammen om et nyt tilbud i Aarhus til modeller, der kæmper med problemer i modeverdenens skyggeside.

Fakta

Model Til Model

  • Model Til Model afholdes hver tirsdag i lige uger fra kl. 19.00 ? 21.00 i LMS lokaler i Ryesgade 29, 2, 8000 Aarhus C.
  • Møderne bliver ledet af en erfaren model fra Danske Modeller samt rådgivningskoordinater i Aarhus, Signe Lo Scott Larsen, som har en mangeårig erfaring med at lede grupper for mennesker, der lider af spiseforstyrrelser.
  • Det kræver ingen forudgående tilmelding at deltage i møderne, og modellerne kan benytte gruppen i det omfang de har tid og har lyst.
  • Deltagere og mødeledere har fuld tavshedspligt

Den 10. januar lukker de op for mødeforummet Model Til Model.

Initiativet kommer fra Foreningen Danske Modeller, som i flere år har kæmpet en politisk og faglig kamp for at skabe opmærksomhed omkring problemerne med sundhed og trivsel i modebranchen.

Annonce

Renée har selv været der

Danske Modellers ambassadør, Renée Toft Simonsen, har selv haft problemerne tæt inde på livet igennem sin egen karriere som model.

Hun fortæller, at karrieren gjorde, at hun til sidst udviklede angst, fordi hun ikke havde sig selv med i arbejdet. Hun opfordrer derfor alle modeller til at spørge sig selv, om man lever i overensstemmelse med den, man gerne vil være. For selvom rejser, penge og berømmelse frister, mener hun, at det er vigtigt at forblive tro mod sig selv. Også i forhold til sit udseende.

»Jeg kunne godt tænke mig en større diversitet af modeller. Ellers er resultatet, at modellerne hakker en hæl og klipper en tå for at passe ind i skønhedsidealets skarpslebne glassko. Så længe branchen ikke er bedre til at anerkende forskellighed, lægges der et unødvendigt pres på pigerne, hvis de føler, at de skal ensrette deres kroppe efter et dikteret look«, siger Renée Toft Simonsen.

Tilbuddet er til alle modeller, der har behov for at tale om nogle af de indre konflikter, der kan opstå i jobbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester er foruroliget over coronaudvikling i Aarhus: Alle unge bør testes

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce