Annonce
Aarhus

Hjælp til modeller med problemer

Renée Toft Simonsen har selv haft problemer med selvværdet i hendes tid som model. Nu er hun ambassadør for Danske Modeller, der 10. januar tilbyder hjælp til kriseramte modeller i Aarhus. Foto: Morten Germund/Scanpix

Foreningen Danske Modeller åbner - med Renée Toft Simonsen som ambassadør - op for et nyt århusiansk tilbud til modeller, der er bukket under for branchens skrappe krav.

Modebranchens konstante krav til udseende og vægt får mange modeller til at bukke under for presset. For mange resulterer det blandt andet i spiseforstyrrelser og lavt selvværd.

Annonce

Nu går Foreningen Danske Modeller og Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og Selvskade sammen om et nyt tilbud i Aarhus til modeller, der kæmper med problemer i modeverdenens skyggeside.

Fakta

Model Til Model

  • Model Til Model afholdes hver tirsdag i lige uger fra kl. 19.00 ? 21.00 i LMS lokaler i Ryesgade 29, 2, 8000 Aarhus C.
  • Møderne bliver ledet af en erfaren model fra Danske Modeller samt rådgivningskoordinater i Aarhus, Signe Lo Scott Larsen, som har en mangeårig erfaring med at lede grupper for mennesker, der lider af spiseforstyrrelser.
  • Det kræver ingen forudgående tilmelding at deltage i møderne, og modellerne kan benytte gruppen i det omfang de har tid og har lyst.
  • Deltagere og mødeledere har fuld tavshedspligt

Den 10. januar lukker de op for mødeforummet Model Til Model.

Initiativet kommer fra Foreningen Danske Modeller, som i flere år har kæmpet en politisk og faglig kamp for at skabe opmærksomhed omkring problemerne med sundhed og trivsel i modebranchen.

Renée har selv været der

Danske Modellers ambassadør, Renée Toft Simonsen, har selv haft problemerne tæt inde på livet igennem sin egen karriere som model.

Hun fortæller, at karrieren gjorde, at hun til sidst udviklede angst, fordi hun ikke havde sig selv med i arbejdet. Hun opfordrer derfor alle modeller til at spørge sig selv, om man lever i overensstemmelse med den, man gerne vil være. For selvom rejser, penge og berømmelse frister, mener hun, at det er vigtigt at forblive tro mod sig selv. Også i forhold til sit udseende.

»Jeg kunne godt tænke mig en større diversitet af modeller. Ellers er resultatet, at modellerne hakker en hæl og klipper en tå for at passe ind i skønhedsidealets skarpslebne glassko. Så længe branchen ikke er bedre til at anerkende forskellighed, lægges der et unødvendigt pres på pigerne, hvis de føler, at de skal ensrette deres kroppe efter et dikteret look«, siger Renée Toft Simonsen.

Tilbuddet er til alle modeller, der har behov for at tale om nogle af de indre konflikter, der kan opstå i jobbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce