Annonce
Aarhus

Hjælpepakke eller ej: Verdens uheldigste værtshusholder giver aldrig op

Sanni Nielsen er igen uden gæster i værtshuset Hos Anton. Foto: Jens Thaysen
Mange små forretningsdrivende står i en helt ny situation, hvor de fra den ene dag til den anden har mistet alle indtægter. Men værtshusholder Sannie Nielsen har prøvet det før.
Annonce

AARHUS: Sannie Nielsen ved, hvad det vil sige at måtte lukke sin forretning. I otte måneder stod kasseapparatet i hendes værtshus Hos Anton helt stille. Bygningen, Vestergade 69, det ligger i, fik så store skader i forbindelse med et byggeri på nabogrunden, at beboerne måtte evakueres med minutters varsel.

Sannie Nielsen har knoklet løs, siden Hos Anton genåbnede sidst i september.

- De første tre-fire måneder arbejdede jeg 60 til 80 timer om ugen.

Det virkede. Kunderne vendte tilbage, og Sannie Nielsen kunne begynde at se en fremtid, hvor økonomien hang sammen.

Så kom corona-pandemien, så nu er lyset i værtshuset slukket igen. Men Sannie, hun har ikke mistet håbet endnu.

- Jeg er nødt til at være optimist og tro på, at jeg skal nok klare det her, ligesom jeg har klaret alt det andet, siger hun.

Er du verdens uheldigste værtshusholder?

- Ja, det tror jeg, siger hun.

Hvis folk ikke begynder at høre bedre efter, end de gør nu, så går det helt galt. Det sociale liv betyder også meget for mig – så meget, at jeg holder mig hjemme

Sanni Nielsen

Annonce

Usikkert om hjælpen kommer

Regeringen har meldt ud, at der kommer kompensation til en lang række virksomheder som Sannie Nielsens. Der er bare et problem.

- De udregner kompensationen ud fra regnskabet fra samme periode sidste år, fortæller hun.

Og der havde du lukket?

- Ja, jeg var jo evakueret, så der var ingen indtægter, så jeg ved ikke, om jeg er dækket af hjælpepakken, siger Sannie Nielsen

Har du ikke fået erstatning fra forsikringsselskabet for den periode, du måtte holde lukket?

- Jeg har kun fået noget af huslejen. Men det er til dels min egen skyld. Jeg har haft så travlt, at der er mange ting, jeg ikke har sendt ind til dem. Jeg har simpelthen ikke haft tid, jeg arbejdede jo i døgndrift. Det er heller ikke sikkert, de vil betale for alle skaderne, siger hun.

Sannie Nielsen har god tid nu. Hun sidder det meste af dagen hjemme i sin lejlighed og går kun ud for at købe ind. Hun lukkede værtshuset torsdag aften i sidste uge, næsten en uge inden det blev et officielt krav.

- Jeg troede, med alt det jeg har været igennem, at folk så ville havde været meget bedre til at følge efter og hurtigt lukke deres forretninger. Det er der mange, der ikke har gjort. Og det kan jeg måske også godt forstå i forhold til økonomien, men min situation er jo ikke bedre, siger Sannie Nielsen.

Annonce

Bliver hjemme

Sanni Nielsen er ikke bange for selv at blive syg.

- Jeg er i risikogruppen, fordi jeg har sukkersyge. Men jeg er nervøs over ikke at kunne se min mor, hun har lige haft kræft og har en blodsygdom, siger hun

Hun undrer sig over, at så mange mennesker ikke tager corona-pandemien alvorligt og overtræder reglerne om at holde afstand og undgå forsamlinger.

- Hvis folk ikke begynder at høre bedre efter, end de gør nu, så går det helt galt. Det sociale liv betyder også meget for mig – så meget, at jeg holder mig hjemme, siger hun.

Ingen ved ikke, hvor længe Sanni Nielsen er tvunget til at holde Hos Anton lukket denne gang.

- Jeg gætter på, det i hvert fald kommer til at tage tre måneder; i Wuhan begyndte det i slutningen af december, og de er første ved at åbne op nu, forudser hun.

Hun har en fordel: Hun har prøvet det før.

- Jeg kan leve på en sten, siger Sannie Nielsen.

30. januar 2019 blev Vestergade 69 blev evakueret med få minutters varsel. Og værtshuset Hos Anton måtte lukke i otte måneder. Foto: Jens Thaysen
Det var den høje mur, der slog revner og var i fare for at styrte sammen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce