Annonce
Aarhus

Hjemløs i de socialt udsattes tjeneste

Steffen Rasmussen fik ottendeflest personlige stemmer til det seneste kommunalvalg. Nu er han hjemløs for at kunne bruge al sin tid på projektet Fundamentet, som hjælper socialt udsatte. Foto: Kim Haugaard

Politiker Steffen Rasmussen vil være hjemløs indtil arbejdet med socialt udsatte giver overskud.

Én af de mest opsigtsvækkende politikere ved kommunalvalget i Aarhus har taget en radikal beslutning. Så længe arbejdet med socialt udsatte ikke giver overskud, vil den partiløse politiker være hjemløs, fortæller han til JP Aarhus.

Han fik ottendeflest personlige stemmer til kommunalvalget, har indtil nu arbejdet i dagtimerne som pædagogmedhjælper, og han kunne tage hjem og sove med tag over hovedet i sin lejlighed i Finderupparken. Nu opgiver han job og lejlighed for at dedikere sin tid til sit arbejde med socialt udsatte i projektet Fundamentet, skriver JP Aarhus.

»For at have tid og råd ser jeg mig nødsaget til at leve med min rygsæk og sove på sofaer, indtil den dag mit arbejde med socialt udsatte begynder at give en løn, uanset hvor lang tid det tager,« siger han til avisen.

Annonce

Udfordringen i tilværelsen som hjemløs bliver især om aftenen, hvor Steffen Rasmussen håber på hjælp fra sine nærmeste.

»I den periode, det vil tage at få stablet en økonomi på benene, må jeg bo på sofaer hos venner og bekendte,« siger han.

Han har dog allerede oplevet, hvordan mennesker er villige til at hjælpe, når det handler om et godt projekt.

»En meget flink dame, som jeg aldrig har mødt, har doneret sit isolerede opbevaringsskur til mig, så jeg uden omkostninger kan opmagasinere mine ting med egen hængelås. Hun har endda ryddet hele skuret for mig,« fortæller han.

Fundamentet er en paraplyorganisation, der skal tage initiativer til at hjælpe socailt udsatte. Halvdelen af organisationens overskud skal gå til velgørende formål, mens den sidste halvdel skal bruges til projekter, som Fundamentet selv starter. På nuværende tidspunkt har organisationen otte personer tilknyttet.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce