x
Annonce
Aarhus

Hjemløs i de socialt udsattes tjeneste

Steffen Rasmussen fik ottendeflest personlige stemmer til det seneste kommunalvalg. Nu er han hjemløs for at kunne bruge al sin tid på projektet Fundamentet, som hjælper socialt udsatte. Foto: Kim Haugaard

Politiker Steffen Rasmussen vil være hjemløs indtil arbejdet med socialt udsatte giver overskud.

Én af de mest opsigtsvækkende politikere ved kommunalvalget i Aarhus har taget en radikal beslutning. Så længe arbejdet med socialt udsatte ikke giver overskud, vil den partiløse politiker være hjemløs, fortæller han til JP Aarhus.

Annonce

Han fik ottendeflest personlige stemmer til kommunalvalget, har indtil nu arbejdet i dagtimerne som pædagogmedhjælper, og han kunne tage hjem og sove med tag over hovedet i sin lejlighed i Finderupparken. Nu opgiver han job og lejlighed for at dedikere sin tid til sit arbejde med socialt udsatte i projektet Fundamentet, skriver JP Aarhus.

»For at have tid og råd ser jeg mig nødsaget til at leve med min rygsæk og sove på sofaer, indtil den dag mit arbejde med socialt udsatte begynder at give en løn, uanset hvor lang tid det tager,« siger han til avisen.

Udfordringen i tilværelsen som hjemløs bliver især om aftenen, hvor Steffen Rasmussen håber på hjælp fra sine nærmeste.

»I den periode, det vil tage at få stablet en økonomi på benene, må jeg bo på sofaer hos venner og bekendte,« siger han.

Han har dog allerede oplevet, hvordan mennesker er villige til at hjælpe, når det handler om et godt projekt.

»En meget flink dame, som jeg aldrig har mødt, har doneret sit isolerede opbevaringsskur til mig, så jeg uden omkostninger kan opmagasinere mine ting med egen hængelås. Hun har endda ryddet hele skuret for mig,« fortæller han.

Fundamentet er en paraplyorganisation, der skal tage initiativer til at hjælpe socailt udsatte. Halvdelen af organisationens overskud skal gå til velgørende formål, mens den sidste halvdel skal bruges til projekter, som Fundamentet selv starter. På nuværende tidspunkt har organisationen otte personer tilknyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Støtteaktion eskalerer: Kæmpebeløb fordoblet på et døgn

Annonce