Annonce
Aarhus

Hjemløse giver gode råd til storinvestor: Sådan skal kollegium til hjemløse indrettes

- Jeg forestiller mig, at mellem 45 og 60 boliger i kollegiet skal øremærkes til hjemløse, forklarede Claus Hommelhoff Christina Strauss og Pino Paank. De to er begge tidligere hjemløse og arbejder for de hjemløses organisation, Sand Østjylland. Foto: Axel Schütt

Claus Hommelhoff vil bygge "hjemløsekollegium" med 300-400 boliger i Aarhus Nord. Onsdag mødtes han med en gruppe tidligere hjemløse.

Annonce

AARHUS: Lejlighederne skal helst være med altaner, så beboerne kan sove ude, hvis de får lyst til det. Og boligerne må endelig ikke være for store.

Det var nogle af de foreløbige råd, en gruppe tidligere hjemløse onsdag gav den århusianske storinvestor Claus Hommelhoff.

Hans projekt er ambitiøst og usædvanligt:

Han vil bygge et "hjemløsekollegium" med 300-400 boliger i Aarhus Nord. Et sted mellem 45 og 60 boliger skal være øremærket til hjemløse.

Samtidig skal nogle af de øvrige beboere have nedslag i huslejen mod, at de fungerer som mentorer for de hjemløse. Resten af lejlighederne skal lejes ud på markedsvilkår.

Onsdag mødtes Claus Hommelhoff med repræsentanter for de hjemløses organisation, Sand. For at lytte og udveksle erfaringer.

Og det er nok at god idé at starte med at lytte, for hjemløse har ikke nødvendigvis brug for samme type boliger som andre.

Mens de fleste boligsøgende synes at tænke "jo større, jo bedre" om den bolig, de drømmer om, forholder det sig ofte helt anderledes for hjemløse.

Annonce

Altaner ja tak!

Det forklarede formanden for Sand Østjylland, Christina Strauss, der er tidligere hjemløs, til Claus Hommelhoff.

- Nogle hjemløse bryder sig ikke om for store boliger. Store rum kan godt få dem til at føle sig utrygge, forklarede hun. Hun fortsatte:

- Et kollegium må også gerne indeholde nogle lejligheder, der er velegnede til, at flere hjemløse kan bo sammen. Det er der nogle, der foretrækker, forklarede hun.

Altan vil mange hjemløse også gerne have, forklarede Pino Paank, der også er tidligere hjemløs. Men ikke fordi de er krævende. Nogle hjemløse kan føle sig indespærrede i en lejlighed og har brug for at kunne sove ude.

De tidligere hjemløse synes rigtig godt om Claus Hommelhoffs idé om at blande hjemløse med andre mennesker.

- Det stigmatiserer de hjemløse at bygge kollegier kun for hjemløse. Det bliver en slags ghettoer, forklarede Christina Strauss og Pino Paank.

Annonce

Hvem skal gribe ind?

Men hvad gør man nu, hvis en eller flere af de hjemløse tænder helt af? Hvem skal så gribe ind? Det bliver et af de store diskussionsemner den kommende tid.

- Hjemløse er ofte folk med specielle, ikke altid rare oplevelser i bagagen, og derfor kan der ske uventede ting. Jeg vil tror, at der på kollegiet er brug for folk, som er uddannet til at gribe ind i den slags situationer, sag de hun.

Claus Hommelhoff nikkede.

- Ja, de unge skal ikke stå med ansvaret selv, sagde han.

Om en måneds tid indkaldes der til stormøde om kollegiet. Mødet kommer også til at handle om en masse andre private initiativer, der skal hjælpe byens hjemløse.

- Der er gang i rigtig mange initiativer på det her område i øjeblikket, siger Claus Hommelhoff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce