Annonce
Debat

Hjemme er godt - sammen er bedst

René Skau Björnsson, direktør, Silkeborg Boligselskab

Endnu et stykke med æg og rejer. Der er rigeligt med smørrebrød i mit liv for tiden. Klokken 11, klokken 14.30, klokken 16 og igen klokken 18. Sådan fortsætter det nogle uger endnu. Til den tid ved jeg, at der skal gå et godt stykke tid, inden jeg igen bliver glad ved synet af et godt stykke smørrebrød.

Men selv om fiskefileten med remoulade og den højtbelagte flæskesteg med rødkål kræver sin opmærksomhed, så glædes jeg ved alle disse møder, hvor stykkerne serveres.

Vi kan ikke sidde derhjemme og håbe på, at ”de andre” nok løser problemerne. Vi er nødt til selv at komme ud og deltage i debatten. At give vores egne meninger og holdninger tilkende. At lytte til naboen, selvom vedkommende har en anden holdning end os selv.

René Skau Björnsson, direktør, Silkeborg Boligselskab.

Det er nemlig beboermøder i både de mange afdelinger, som er i den boligforening, hvor jeg arbejder, og i andre boligforeninger, hvor jeg deltager som dirigent. Demokratiske møder, hvor stort og småt vendes.

Annonce

Møderne er årligt tilbagevendende, men det er som om, at lysten til at mødes og lysten til at debattere er særligt stor i år. Vi plejer at være ganske godt tilfredse med fremmødet. Men i år kommer der mange. Vi plejer at have gode debatter. Men i år går snakken, som den sjældent har gjort før.

I den almene boligsektor huser vi alle typer af mennesker. De kommer med forskellige forventninger til sig selv, hinanden, til boligforeningen, til samfundet og til livet.

Når de først sætter gang i debatten, handler det ikke bare om højden på en hæk, lysten til et nyt cykelskur eller angsten for, at boligblokke bliver revet ned i ghetto-bekæmpelsens tegn. Det er beboerne i det danske samfund, der taler om det, der påvirker dem i deres helt nære liv og hverdag.

Jeg har været med i den almene boligsektor i mange år. Men det er som om, der er noget helt særligt ved dette år. Måske er det den lange ”indespærring” under coronaen, der har lært os, at hjemme er godt, men sammen er bedst. At vi ikke kan udrette noget alene.

Vi er nødt til at gå ud og møde vores naboer og medmennesker og tage snakken om, hvordan vi gerne vil bygge, bo og være sammen.

”Er du blevet væk”? skrev min hustru en sen aftentime, hvor jeg vist havde sagt, at jeg nok var hjemme ved 22-tiden, men endnu ikke var dukket op, da klokken nærmede sig midnat. ”Nej”, skrev jeg tilbage. ”Debatten er bare i fuld gang og det er virkelig interessant”.

René Skau Björnsson, direktør, Silkeborg Boligselskab

Og det er sådan, det er. Virkelig interessante debatter, der handler om det demokrati, vi alle sammen lever i. Vi kan ikke lade nogle få på Christiansborg svinge taktstokken. Vi kan ikke lade dem, der råber højest på de sociale medier, bestemme, hvordan tonen skal være og hvad vi skal tale om.

Vi kan ikke sidde derhjemme og håbe på, at ”de andre” nok løser problemerne. Vi er nødt til selv at komme ud og deltage i debatten. At give vores egne meninger og holdninger tilkende. At lytte til naboen, selvom vedkommende har en anden holdning end os selv.

Beboermøderne er et af de steder, hvor den demokratiske debat om vores samfund foregår, og det glæder mig både som boligforeningsdirektør og tidligere politiker, at endnu flere i år viser lyst og interesse til at deltage i debatten.

Jeg går som regel uden om stykkerne med rullepølse. Men måske skulle jeg prøve sådan et til næste møde.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kaffe, te eller noget midt imellem: To studiekammerater har succes med at sælge en sydamerikansk drik

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Kultur

Aarhus Teater får millioner til læring: Dramaundervisning gør skoleelever klogere på livet og dansk

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

DF vil blive ved at kæmpe: Vores ældre fortjener et friplejehjem i Låsby

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Annonce