Annonce
Livsstil

Hjemmebanefordelen var til at overse: Nul stjerneregn over Aarhus

Michelin-manden himself var på besøg i Aarhus. Foto: Flemming Krogh

Gud og hver mand troede på, at med hjemmebanefordelen var det nu, stjernerne skulle regne over Aarhus, men ikke engang en byge blev det til.

Annonce

AARHUS: Flere madanmeldere og madeksperter, både de professionelle og dem hjemme i stuerne, havde troet, at den var der denne gang.

For med hjemmebanefordel var det på tide, at Wassim Hallal på Frederikshøj fik sin stjerne nummer to, og måske ville der ovenikøbet komme nye stjernerestauranter til.

Sådan blev det ikke.

Nul stjerner. Det blev antallet af nye stjerner i Aarhus - til gengæld fik alle fire nuværende Michelin-restauranter i byen lov at beholde hver deres ene af slagsen.

Det kom en smule bag på René Mammen, indehaveren af Substans i Frederiksgade, selvom restauranten har haft stjernen konstant siden 2015.

- Vi er jo i den situation, at vi lukker om et par måneder for at flytte til Aarhus Ø, og det vidste Michelin godt, så jeg troede faktisk, de ville tage den fra os. Det gjorde de ikke, så jeg er naturligvis bare glad. Til gengæld tager de den nok næste gang, for vi holder lukket et helt kalenderår, så næste gang bliver nok uden en stjerne til os, sagde han efter showet i Musikhuset.

Er du skuffet over stjernerne til Aarhus?

- Nej, ikke skuffet, men jeg kunne godt unde Wassim Hallal en stjerne mere, men det er bare svært, fordi der netop ikke er en facitliste. Jeg så en del skuffede ansigter i aften, men det er jo folk, der driver succesfulde forretninger, og det tror jeg bare, man skal fokusere på, selvom det ikke er let.

Indehaver af Gastromé William Jørgensen i samtale med turisdirektør i Aarhus, Peer H. Kristensen efter showet. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Gastromé-glæde

Også Gastromé i Rosensgade var fint tilfredse med at beholde restaurantens ene stjerne.

- Det var dér, vi selv syntes, vi skulle ligge i år, og så må vi jo se til næste år. Der er konstant udvikling hos os, og vi forsøger at gøre alle dygtigere og dygtigere. Og jeg må indrømme, at stilstanden med én stjerne faktisk bare giver blod på tanden efter mere, sagde medindehaver William Jørgensen.

Han roste arrangementet både på rådhuset og i Musikhuset og mente, det trods alt gav Aarhus noget, når det nu ikke kunne blive til flere stjerner.

-Det er så fedt, at byen bakker op, ligesom den internationale interesse for byen er vigtig, sagde han.

René Mammen fra Substans var en smule overrasket over at beholde sin stjerne, men uden tvivl virkelig glad. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Tilfreds turistdirektør

Netop interessen for Aarhus var noget, der glædede Peer H. Kristensen, turistdirektør i Aarhus, som også overværede uddelingen i Musikhuset.

- Aarhus har endnu en gang vist, at vi kan levere værtskab. Alle de tilbagemeldinger, jeg allerede har fået her kort efter showet, går på, at det var en verdensklasse ramme. Et nyt show, det var anderledes end sidste år i København, og det var det, vi havde lovet. Vi vil helt sikkert arbejde på, at det kommer hertil igen i fremtiden, sagde han.

- Er du skuffet over, der ikke kom nye stjerner?

- Jeg havde håbet på flere, men jeg havde faktisk ikke forventet, vi ville få flere end de fire, fordi vi havde værtskabet. Man kan ikke købe sig til stjerner, sådan fungerer guiden ikke. Jeg ville gerne have haft mere, men jeg er glad for, vi beholdt det, vi havde.

Det var ikke muligt at få en kommentar hverken fra ejerne af Domestic eller Frederikshøj efter showet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live fra pressemøde: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce