Annonce
Sport

Hjemmebanehelten McIlroy får skidt start på British Open

Ian Walton/Reuters
Rory McIlroy gik første runde i otte slag over par, da han torsdag indledte årets sidste golfmajor.

Rory McIlroys vej til sejr i British Open blev torsdag meget lang.

Nordireren, der er på hjemmebane i dette års udgave af majorturneringen, gik første runde i otte slag over par og kunne gå i klubhuset på en delt 134.-plads.

En placering, der kan nå at ændre sig, i takt med at de øvrige spillere gennemfører de første 18 huller.

Det gik allerede galt på første hul på Royal Portrush-banen i Nordirland for McIlroy. Her blev det til en firedobbelt bogey, og så var der lagt op til en lang torsdag.

På tredje hul endte det med en bogey, og så stod der +5 ud for nordirerens navn.

Den 30-årige golfstjerne fik rettet lidt op på tingene, da han på både syvende og niende hul lavede birdies, men på 16. hul blev det til en dobbelt bogey, og så var McIlroy tilbage på +5.

Det blev dog værre for nordireren, der sluttede af med en tredobbelt bogey på 18. hul.

- Når man går første og sidste hul i syv slag over par, så er man bagud fra start, siger Rory McIlroy efter første runde ifølge AFP.

- Første hul var første hul. Det var en hård start, men jeg synes, jeg stod godt imod derefter og spillede de næste 12-13 huller i to slag under. Jeg er virkelig skuffet, over at jeg ødelagde alt det gode spil på de sidste huller.

Man skal tilbage til 2014 for at finde nordirerens seneste major-triumf. Her blev det dog til sejre i både British Open og PGA Championship.

Den amerikanske golfveteran Phil Mickelson gik første runde i fem slag over par og fik dermed også en dårlig start på British Open.

Danske Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard deltager i British Open. Begge har indledt deres første runde torsdag eftermiddag og er endnu ikke færdige.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce