Annonce
Sport

Hjemmeholdet stak af: Skanderborg tabte i Nordvestjylland

Cornelius Kragh fik scoret fem gange på en ellers flot spillende Sebastian Frandsen. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborg kunne over en times håndbold ikke følge med TTH Holstebro, der i sidste ende tog en femmålssejr over gæsterne fra Skanderborg. Det defensive arbejde lykkedes ganske enkelt ikke for Nick Rasmussens tropper.

HÅNDBOLD:  Kristoffer Laursen fik på akrobatisk vis reddet kampens allerførste afslutning, men det skulle ikke vise sig at blive nogen indikation på, hvordan resten af kampen skulle gå.

For i Gråkjær Arena kunne Skanderborg Håndbold nemlig ikke holde trit med hjemmeholdet fra TTH Holstebro, der i sidste ende vandt søndagens opgør med 34-29.

Og måske var det ikke så overraskende. For graver man dybt i håndboldligaens resultatlister, vil man finde ud af, at Skanderborg bare ikke bryder sig om at spille i Holstebro.

Annonce

Siden oprykningen i 2011 har Skanderborgs håndboldherrer nu spillet 11 gange i den bedste danske herrehåndboldliga. Det er blevet til lige præcis nul sejre.

Målvogter svær at hamle op med

Det var ellers nogenlunde tæt et godt stykke ind i første halvleg, hvor de to mandskaber fulgtes rigtig pænt ad.

Men før aftenens spillere gik til pause, nåede hjemmeholdet at åbne en føring på fem mål - og den skulle vise sig at blive umulig for Skanderborg at hente.

En af årsagerne hertil var hjemmeholdets målvogter Sebastian Frandsen, der virkelig gjorde livet surt for Skanderborgs spillere.

Den stærke målvogterindsats gjorde, at de redninger Skanderborg-keeper Kristoffer Laursen diskede op med sjældent fik den ønskede effekt - heller ikke selvom Laursen brølede alt, hvad remmer og tøj kunne holde, hver gang han fik holdt modstandernes skud fra netmaskerne.

Særligt afslutninger fra fløjene brillerede Frandsen på i starten af anden halvleg, med det resultat af Skanderborg-chef Nick Rasmussen erstattede højrefløj Mike Haack med den 19-årige færing Hákun West Av Teigum.

Annonce

Bare en tand for gode

Indskiftningen af den unge færing hjalp faktisk i første omgang, da højrefløjen satte et par scoringer ind på overlegen vis.

Men også West Av Teigums afslutninger fra fløjen fik målvogter Frandsen styr på efter et par omgange i manegen med færingen, og i kampens afsluttende ti minutter viste hjemmeholdet bare, at de trods alt er et niveau over Skanderborg.

Herrehåndboldligaen

TTH Holstebro – Skanderborg Håndbold 34-29 (18-14)

  • Skanderborg Håndbold: Nikolaj Nielsen 8, Cornelius Kragh 5, Morten Balling 5, Mike Haack 3, Hákun West Av Teigum 2, Kristian Bonefeld 2, Lars Skaarup 1, Mads Kalstrup 1, Marcus Mørk 1, Mathias Bitsch 1
  • TTH Holstebro: Aaron Mensing 9, Kay Smits 6, Jesper Munk 4, Magnus Bramming 4, Mathias Porsholdt 4, Odinn Rikhardsson 4, Jonas Porup 2, Allan Damgaard 1
  • Udvisningsminutter: Skanderborg Håndbold: 8, TTH Holstebro: 8
  • Redningsprocent: Skanderborg Håndbold: Kristoffer Laursen 29 % (11/38), Salah Boutaf 22 % (2/9); TTH Holstebro: Sebastian Frandsen 41 % (19/46)
  • Kampen undervejs: 3-1, 7-7, 15-10, 25-18, 30-24, 32-29.

Hver gang Skanderborg fik snerten af momentum, fik TTH Holstebro ganske enkelt konverteret en afslutning til en scoring, og så løb tiden ellers bare ud for Nick Rasmussens grønklædte tropper.

- Jeg oplever egentlig generelt for hele kampen, at vi ikke lykkedes med vores forsvar. Det afspejler cifrene på tavlen også. I første halvleg er de for dygtige i deres overtalssituationer, som de eksekverer og straffer os på, fortæller Nick Rasmussen efter kampen.

- Jeg synes egentlig, at vi får en rigtig fin start spillemæssigt på anden halvleg. Men bare ikke afslutningsmæssigt, for indenfor de første 3-4 minutter har vi flere chancer helt fri med Frandsen. Jeg er med på, man ikke kan score på alle afslutninger, men vi kunne være kommet lidt tættere på der, kommer det fra cheftræner Rasmussen.

Annonce

Ikke utilfreds med spillet

Selvom Nick Rasmussen altså var ærgerlig over en række brændte chancer i starten af anden halvleg, stod Skanderborg-træneren ikke efterfølgende med en følelse af, at hans egne spillere ikke leverede varen og var for uskarpe, ligesom han heller ikke mente, at Frandsen havde leveret noget ekstraordinært.

- Sandheden ligger jo nok som regel et sted midt i mellem. For grunden, til at man ser uskarp ud, er jo også, at man står overfor nogle dygtige modstanderen, siger Nick Rasmussen.

- Målmænd kan jo altid noget specielt, for de kan tage bolden, men Frandsen kan jo så lige lidt ekstra specielt, lyder det fra Skanderborg-chefen.

Nu venter en hjemmekamp for Nick Rasmussen mod det mandskab, der på papiret er Skanderborgs mest ligeværdige modstandere i årets slutspil, nemlig Skjern Håndbold. De to mandskaber tørner sammen søndag 25. april i Fælledhallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Nedlukning truer: Coronaen spreder sig på Djursland

AGF

AGF skal sandsynligvis igen spille playoff-kamp om Europa: - Om ikke andet betydet det, at vi slutter sæsonen på en fredag, og det er jo meget fedt

Annonce