Annonce
Østjylland

Hjemmeplejen i Glesborg får helt nye lokaler

Borgmester Jan Petersen holdt en kort tale for de fremmødte. Især folk fra hjemmeplejen virkede glade og kan nu se frem til foråret, hvor lokalerne vil stå færdige.

Til foråret vil splinternye lokaler være klar til at blive taget i brug af hjemmeplejen i Glesborg. De gamle lokaler skal bruges til træning for de ældre beboere på Plejecenteret.

Annonce

Med det første spadestik er Norddjurs Kommune nu klar til at begynde byggearbejdet til de nye lokaler, som hjemmeplejen i Glesborg kan tage i brug i foråret 2017. De 280 kvadratmeter bliver til mødelokaler, kontorer og omklædningsfaciliteter for 60 medarbejdere, som de sidste fem år har lejet sig ind hos Plejecenter Glesborg.

»Det bliver helt fantastisk at få de nye lokaler. Vi har lidt følt os som gæster i den tid, hvor vi har lånt lokaler på plejecenteret. Men nu kan vi selv bestemme, hvad vi vil hænge på vinduer og vægge,« siger Lone Juncher, der er afdelingsleder i hjemmeplejen i Glesborg.

Dog understreger hun, at de har været rigtig glade for at have lokaler hos plejecenteret, og der har været en god sparring mellem både ældre og medarbejdere.

Annonce

Win-win situation

Det er ikke kun mere plads, man håber at få ud af byggeprojektet, der er afsat 4,75 millioner kroner til. Håbet er, at de nye og gode rammer skal give gladere medarbejdere.

»Hvis medarbejderne er glade og tilfredse, så er jeg sikker på, at borgerne vil kunne mærke en tydelig forskel. Det har helt sikkert en stor betydning, hvordan man har det på sin arbejdsplads i forhold til det, man kan yde,« siger Lars Møller, formand for Voksen- og Plejeudvalget.

Annonce

Godt samarbejde i forløbet

Gennem projektet har der været en god dialog mellem Norddjurs Kommune, arkitekterne og hjemmeplejen i Glesborg.

»For mig at se har det været en god proces, hvor medarbejderne i hjemmeplejen har været meget med. Spadestikket er en forløsning på et godt samarbejde, hvor vi nu kommer til at kunne skabe nogle dejlige rammer,« siger formand Lars Møller.

Afdelingsleder i hjemmeplejen, Lone Juncher synes også, at de har været meget inde over indretningen og byggetegningerne.

»Der er blevet taget hensyn til, at vi fra hjemmeplejens side gerne vil have en foldevæg mellem to mødelokaler, så det bliver mere fleksibelt, i forhold til om man er mange eller få,« fortæller Lone Juncher.

Annonce

»Der er to vindere«

I de sidste fem år har hjemmeplejen lånt sig til lokaler hos Plejecenter Glesborg.

Det har resulteret i, at pladsen har været trang på plejecenteret. Det er netop derfor, at der kommer nye lokaler til hjemmeplejen, så de tidligere lokaler kan frigives og komme til at blive brugt som vedligeholdelses- og genoptræningssted til plejecenterets 60 beboere.

»I dette projekt er der to vindere. Der er medarbejderne, og så er der beboerne. Det er vigtigt, at rammerne er i orden for hjemmeplejen men i den grad også for de ældre,« siger Lars Møller.

Beboerne på Plejecenter Glesborg træner i øjeblikket inde i deres café, da der ikke er plads andre steder.

»Jeg er slet ikke i tvivl om, at det vil gavne de ældre i hverdagen. Vi kommer til at få et sted, hvor vi kan træne i fred og ro, og de får større mulighed for at få vedligeholdt deres krop, da træningen kommer tættere på,« siger Plejecenterleder Lene Ballegaard.

Annonce

Mindsker transporttiden

Ud over at det bliver nemmere at motivere de ældre til at træne, kommer de nye træningsfaciliteter også til at have betydning for borgere rundt om Glesborg.

»Det er en rigtig god beslutning, at de ældre nu kan få mulighed for at træne i de lokaler, som vi forlader. Det kommer til at spare dem for en lang transporttid til og fra Auning, hvor de i øjeblikket træner,« siger Lone Juncher, afdelingsleder. Hun skønner, at der vil være omkring 40 af beboerne på plejecenteret, som vil komme til at træne i Glesborg. Derudover er hun overbevist om, at der også vil komme en god håndfuld ældre fra byerne omkring Glesborg, da det netop bliver nemmere at træne i Glesborg end at skulle køre til Auning.

»Det kan godt tænkes, at der kommer endnu flere, som gerne vil træne her i Glesborg, da der er nogen, der helt har droppet træningen i Auning netop på grund af køreturen. Det er derfor den helt rigtige beslutning at bruge lokalerne til træningsfaciliteter,« siger Lone Juncher.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce