x
Annonce
Indland

Hjemsendelse af TV2-ansatte ser ud til at være slut

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
TV2 regner ikke med, at flere ansatte skal i hjemmekarantæne. Udsendte medarbejdere kan dog komme på tale.

På grund af risiko for coronavirus blev 16 TV2-medarbejdere torsdag sendt i hjemmekarantæne.

Annonce

Fredag er der ikke blevet isoleret yderligere medarbejdere, siger Mikkel Hertz, nyhedsdirektør hos TV2. Hvis det kommer til at ske, kan det eksempelvis være for at isolere medarbejdere, der har været på udlandsrejse.

- Men det kan jeg ikke sige med sikkerhed endnu. Det finder vi ud af, fortæller han.

I øjeblikket har TV2 flere korrespondenter udsendt rundt om i verden, herunder Italien, der i Europa har været et af de hårdest ramte lande af coronavirus.

Mikkel Hertz fortæller, at tv-stationen ikke kan tvinge medarbejderne til at blive sendt i isolation efter et udlandsophold.

- Vi kan ikke kræve, at de går hjem og burer sig inde i 14 dage.

- Det er en ekstraordinær situation i øjeblikket, og det er uafklaret, hvordan vi håndterer det her. Men det tager vi stilling til snarest, siger Mikkel Hertz.

Det var natten til torsdag, at en TV2-medarbejder som den første dansker blev testet positiv for coronavirus.

Fordi medarbejderen nåede at være på arbejde kortvarigt onsdag, så har de danske myndigheder i form af Styrelsen for Patientsikkerhed valgt at isolere 16 kolleger til den smittede.

De isolerede medarbejdere skal holde sig inden døre og må ikke være i kontakt med andre i to uger.

- De medarbejdere, der har familie eller samboende, er glade for, at vi har været behjælpelige med at finde noget indkvartering til dem, hvor de kan være i karantæneperioden uden risiko for at smitte andre.

- Men 14 dage alene er lang tid. Det er vi opmærksomme på, og vi skal nok tage vare på de her medarbejdere, fortæller Mikkel Hertz.

Den smittede TV2-medarbejder havde frem til mandag været på skiferie i det nordlige Italien med sin kone og sin ene søn.

Manden er sammen med familien også blevet isoleret for en to ugers periode.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce