Annonce
Aarhus

HK Østjylland hentede 47 millioner kr. i erstatninger til medlemmer

HK Østjylland har i 2020 hentet 47,3 millioner kr. til medlemmer, som har været i konflikt med deres arbejdsgiver. - Bekymrende, siger formand for HK Privat, Søren Sørensen.
Sidste år bad 1152 medlemmer HK Østjylland om hjælp. Resultatet er 47,3 millioner kr. i erstatninger og efterbetalinger.

ØSTJYLLAND: At arbejdsmarkedet kan være et konfliktfyldt sted at opholde sig, kan HK Østjylland snakke med om.

I 2020 fik fagforeningen henvendelser fra 1152 medlemmer, der havde brug for hjælp til at løse en konflikt med deres arbejdsgiver.

Desuden har HK Østjylland rådgivet og vejledt tusindvis af medlemmer, som efterfølgende selv har løst konflikten - til tider med hjælp fra en tillidsrepræsentant.

Annonce

En ny opgørelse viser, at HK Østjylland i alt hentede 47,3 millioner kr. i erstatninger og efterbetalinger til medlemmerne i 2020.

Bekymrende

- Det er bekymrende, at så mange medlemmer oplever så stor en konflikt med deres arbejdsgiver, at de har brug for vores hjælp. Vi hjælper gerne, men vi havde da foretrukket at spare medlemmerne for det pres, det giver at have en sag mod sin arbejdsgiver, siger Søren Sørensen, der er formand for HK Privat Østjylland.

Det samlede beløb til erstatninger er mindre end sidste år. Forklaringen er et betydeligt lavere antal konkurser end tidligere.

- En konkurs er ulykkelig både for ejere og medarbejdere, og når der ikke har været så mange, skyldes det formodentligt hjælpepakkerne under coronaen, så vi er spændte på, om vi står overfor en bølge af konkurser, når hjælpepakkerne ophører, siger Søren Sørensen.

En del af ekstrabetalingerne går ind på kontoen hos fleksjobbere og elever.

_ Vi oplever desværre til stadighed, at arbejdsgiverne ikke husker på, at der altså gælder andre regler for fleksjobbere og elever end for andre medarbejdere. Der er jo en grund til, at medlemmet har fået tilkendt fleksjob, og at eleven er i et læringsforløb. Derfor skal arbejdsgiveren  være ekstra opmærksom på deres arbejdsforhold, siger Søren Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce