Annonce
Sport

HK og DEF går sammen om at hjælpe e-sportsatleter

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
E-sport er stadig ret nyt og til tider en juridisk jungle for udøverne, men det vil HK og DEF lave om på.

Det er primært de danske Counter-Strike-stjerner fra Astralis, som pryder mediernes spalteplads, hvor man kan læse om, hvor meget de tjener, og hvor meget ejerne gør for at holde dem friske og glade.

Men det er toppen af et isbjerg inden for e-sport, som under overfladen stadig lider under at være en ny branche uden ret mange juridiske retningslinjer, især for spillerne.

Det vil fagforeningen HK og Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) ændre på.

De to organisationer har indledt et samarbejde om at tilbyde rådgivning, juridisk bistand, karrierevejledning med mere til de mange spillere.

Det er især for at hjælpe de spillere, ofte unge, som befinder sig i en gråzone mellem hyggespil og professionel gaming med forholdsvis store penge.

Sammen vil HK og DEF arbejde for bedre og fair vilkår for spillerne, uanset om det er i toppen af sporten eller unge spillere på vej frem.

Mads Øland, direktør i DEF samt Det Internationale Counter-Strike-Forbund (CSPPA), siger i en pressemeddelelse:

- Vi forener vores kræfter og når fremover meget bredere ud med Esport Spillerforeningen, forklarer han.

- Hvert forbund gør hver især det, vi er bedst til i en koordineret indsats for at præge forholdene til gavn for e-sportsudøverne, men også til gavn for hele branchen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce