Annonce
Aarhus

Udløber af skandale-sagen: HK stævner Aarhus Kommune for magtfordrejning

Arkivfoto: Flemming Krogh
HK stævner Aarhus kommune i sag om to fyrede medarbejdere fra Teknik og Miljø. Fagforeningen mener, at de to medlemmer har været udsat for magtfordrejning, og at kommunen bevidst har tilsidesat sine egne personalepolitikker.

AARHUS: HK har nu udtaget stævning mod Aarhus Kommune på vegne af to af sine medlemmer i en udløber af skandalesagen i Teknik og Miljø.

De to medlemmer blev begge fyret i Teknik og Miljø. Kammeradvokaten konkluderede i sin undersøgelse af 21 personalesager fra Teknik og Miljø for et års tid siden, at der i begge tilfælde var tale om usaglige fyringer. Det udløste godtgørelser til de to HK-medlemmer på henholdsvis en og tre måneders løn.

- Kammeradvokaten henviser til, at godtgørelserne er efter retspraksis. Vi mener, at de er for lave, siger formanden for HK Kommunal i Østjylland, Hans Henrik Hansen.

- Samtidig mener vi, at der er forhold om magtfordrejning og forvaltningsmæssige fejl i de to sager, som Kammeradvokaten slet ikke har undersøgt. Der er en stribe af forhold – for eksempel er alle gældende personalepolitikker i Aarhus Kommune bevidst blevet tilsidesat. De to medlemmer er mærkede og skadede af hele det forløb, de har været igennem, fortsætter han.

Annonce

Uanset hvad de måtte ende med at få, vil det kun være et lille plaster på såret for, hvad de har været igennem som ansatte i Aarhus Kommune.

Hans-henrik Hansen, HK-formand

Et lille plaster på såret

HK har forsøgt, om det var muligt at få en dialog i gang om de to sager med kommunen for at se, om man kunne nå frem til et forlig.

Det har Aarhus Kommune netop meddelt, at den ikke er interesseret i.

- Derfor udtager HK nu stævning mod Aarhus Kommune, og sagen må så gå sin gang ved retten. Af principielle og etiske årsager er vi simpelthen nødt til at gå videre med sagerne – til at sende et signal om, at den slags forhold, som man her har udsat vores medlemmer for, vil vi ikke være med til, siger Hans-Henrik Hansen.

Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvad HK vil kræve til de to medlemmer.

- Uanset hvad de måtte ende med at få, vil det kun være et lille plaster på såret for, hvad de har været igennem som ansatte i Aarhus Kommune, siger HK-formanden, der oplyser, at det er første gang, HK stævner en kommune for magtfordrejning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

AGF

Podcast: John Stampe og rejsen til Honduras

Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce