Annonce
Aarhus

HKere har holdt sammen på Aarhus Universitet i 50 år

<p>Fællestillidsmanden for HKerne i Danmarks ældste HK-klub for statsansatte, Helle Colding Seiersen, Aarhus Universitet, og 550 kolleger fejrer 50 års fødselsdag med gang-i-den fest. Lars Aarø</p>

54.000 ansatte og studerende på Aarhus Universitet ville mangle løn, eksamensbeviser, SU, lokaler og patienter, hvis det ikke var for HKerne. 500 medlemmer af HK-klubben fejrer 50 års jubilæum.

42.500 studerende og 11.500 medarbejdere på Aarhus Universitet tænker vel kun sjældent på, at deres dagligdag hurtigt ville bryde sammen, hvis det ikke var for HKerne på byens største uddannelsesinstitution. Torsdag bliver de mange mennesker mindet om, hvad medlemmerne af HK-klubben på universitetet egentlig står for, når klubben fejrer sin 50 års fødselsdag og inviterer til stor, rund hyldestfest.
<p>Fællestillidsmanden for HKerne i Danmarks ældste HK-klub for statsansatte, Helle Colding Seiersen, Aarhus Universitet, og 550 kolleger fejrer 50 års fødselsdag med gang-i-den fest. Lars Aarø</p>
Selv om prominente skåltalere som LOs formand, Lizette Risgaard, og rektor Brian Bech Nielsen slår fødselsdagsfesten an, er der midt i sparetider som disse år og et psykisk arbejdsmiljø under pres også tid til at se tilbage på HK-klubbens faglige sejre, og den fortsatte kamp for de 550 HKere, som klubben tæller på én af Aarhus' absolut største arbejdspladser.
Faktisk er der tale om den ældste HK-statklub på en dansk arbejdsplads, der i første omgang - fra dag ét 17. november 1966 - skulle kæmpe for korrespondenternes arbejdsforhold. I dag dækker den blandt andre kontoransatte, klinikassistenter og grafikere
Annonce
»Vi laver en rigtig god fest. Der har altid været et godt og sjovt sammenhold i HK-klubben. Men fagligt står vi overfor nogle af de samme udfordringer, som for eksempel i 1970erne. Det kan jeg se i referaterne, jeg er gået igennem til min tale,« siger Helle Colding Seiersen, der er fælles tillidsrepræsentant for HKerne.
»HKerne er også i dag truet på deres job. Det skyldes sparerunder, ligesombåde studentermedhjælpere og akademisk ansatte byder sig ind. På den måde er vi pressede, men vi er klar til at udvide vores kompetencer gennem blandt andet efteruddannelse. Det er den spændende side af sagen. At være HKer i dag er langt mere omfattende end »at sidde på kontor«, som det hed sig i gamle dage. Vi er projektøkonomer og søger opholdstilladelser og laver meget mere end blot et kontorjob,« siger Helle Colding Seiersen.
»Vi tror faktisk, der ville blive lagt mærke til, hvis vi ikke dukkede op en dag: Ingen lønudbetalinger, ingen udstedelse af eksamensbeviser, ingen planlægning af studiestart, ingen afholdelse af eksamen, ingen tilmelding til eksamen, ingen SU, ingen rejseafregninger, ingen opholds- og arbejdstilladelser til studerende, ingen understøtning af forskere, ingen regnskab, ingen mødeplanlægning, ingen referater, ingen bookinger af patienter på tandlægeskolen, ingen klinikassistenter til at assistere tandlægerne, ingen trykning af promoveringsmateriale for AU, ingen udbetaling af forskud, ingen booking af lokaler og mange steder heller ingen forberedelse af møder.«

Stor og sjov fest

Ud over blandt andre LO formand Lizette Risgaard er komiker Carsten Bang også en del af torsdagens hyldestfest for HK-klubben.
»Aarhus Universitet er en stor arbejdsplads og derfor er der selvfølgelig mange kollegaer, der ikke ser hinanden i hverdagen. Med HK-Klubben skaber vi et fællesskab og sikrer, at medlemmerne både kan få hjælp og rådgivning om deres arbejdsliv, men vi giver også mulighed for, at vi kan mødes mere uformelt. Og det er vigtigt i en hverdag, hvor det psykiske arbejdsmiljø er under pres, og hvor sparerunder og fyringer ikke er usædvanligt. På jubilæumsdagen kan vi fejre vores fællesskab, og tilbringe eftermiddagen i gode kollegaers selskab,« siger Helle Colding Seiersen.
Jubilæumsfesten, der er for nuværende og tidligere ansatte HK'ere samt inviterede gæster, finder sted i universitetets aula, Nordre Ringgade 4, 8000 Aarhus C, torsdag fra kl. 14 - 17.
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

AGF

Europæisk modstander ligegyldig for AGF-chef: - Over to kampe er det hold, vi skal slå, uanset hvem det bliver

Annonce