Annonce
Østjylland

Hobbydyr har indtaget Kolind

Dette er en dværghare, men en dværghare har intet med harer at gøre, men er en kanin. Forvirret?, så spørg Kent Mikkelsen, der er en af kun 4-5 i Danmark, der har disse fine dyr. Foto: Fl. Højer

Høns, duer, kaniner, marsvin og akvarefisk og deres ejere fylder Byhallen til den traditionelle hobbydyrsudstilling.

De første 80 gæster var gået igennem dørene, da den første halve time var gået og tilstrømningen fortsatte i de næste halve timer. Formand for en af de arrangerende foreninger, Kolind og Omegns Fjerkræklub, Hans Jørgen Bjerregaard betegner tilstrømningen som pæn og tilfredsstillende. I dag, søndag, kl. 10 til 16 er det igen muligt at besøge hobbydyrene i Byhallen.

Det var ikke kun publikumstilstrømningen, men også antallet af udstillede dyr, der er tilfredsstillende. Der var 221 høns, en enkelt mere end sidste år, mens kaninerne var i pæn fremgang fra 150 til 230 i år. Lørdag var der bedømmelse af dyrene af strenge dommere, mens der i dag kun er udstilling.

For at give et bredere billede af, hvad hobbydyr er, er marsvineklubben, akvarieforeningen og biavlerforeningen også inviteret til at vise deres dyr, biavlerne dog kun dyrenes produkter, af gode grunde.

Dyrene er i øvrigt som vi mennesker præget af den barske start på vinteren. Kent Nikkelsen fra Bjerringbro havde for eksempel en kanin med, der på få dage havde udviklet »forkert« farvet uld for at beskytte bedre mod kulden.

Kaninerne beskytter sig, men det har hønsene sværere ved. For dem må vinteren gerne komme sent, blive mild og være kort. For hønsene bliver mindre glansfulde, end de plejer at være, når de er nødt til at være meget inde på grund af kulde og sne. Og de må blive inde, for ude i sneen kan hønsene blive sneblinde og nærmest gå i koma og bare sidde og hænge med næbbet og fryse om fødderne, og det har de ikke ret godt af.

I givet fald får de ikke mange point af dommerne, der går seriøst til værks for at pointere, at der er tale om seriøse hobbies. 3 små fjer blev således til nul point til en i øvrigt fin høne, hvis ejermand ikke lige havde set de tre små »forbudte« fjer på hønsefødderne, før dommeren gjorde det og sagde: Nul point.

Fra hobbydyrsudstilling i Kolind
Børn og voksne fulgte nøje med i dommernes arbejde. Det tager tre år at blive udlært som dommer. De hvide kaniner havde tendens til at udvikle forbudt pels for at beskytte bedre mod kulden.
Fra hobbydyrsudstilling i Kolind.
Eva Helgren (t.v.) og Annette Dam fra Marsvineklubben med to marsvin, som er fine venner, for den til højre vender den rigtige ende til, selv om det kan være svært at se. Foto: Flemming Højer
Hans Jørgensen Bjerregaard viser en høne for Melanie, der helt sikkert gerne vil ha' høns derhjemme. Foto: Flemming Højer
Torben Andersen, Sorvad, til højre viser en af sine Wyandot-høner frem for Knud Erik Kristiansen, Auning. Foto: Flemming Højer
Fra Hobbydyrsudstilling i Kolind
Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kæledyr bliver smidt ud i naturen: Stigning i dumping af dyr efter corona

Annonce