x
Annonce
Aarhus

Holch Povlsen: Far og søn har smag for ældre bydele

- Sådan stod der på London Evening Standards hjemmeside, da Troels Holch Povlsen tilbød at redde kvarteret Norton Folgate i Londons East End.

Bestseller-grundlægger Troels Holch Povlsen var parat til at investere fem gange så meget i Londons East End, som sønnen har investeret i Latinerkvarteret. Planen blev forpurret af Boris Johnson.

LONDON: Holch Povlsen-familien har mange penge. Og en stor interesse for at renovere ejendomme, de anser for at være værdige til bevaring.

Derfor tilbød Anders Holch Povlsens far, Troels Holch Povlsen, sidste år at betale 439 milllioner kr. for at redde et helt kvarter - Norton Folgate - i Londons East End. Det er næsten fem gange så meget, som Anders Holch Povlsen har betalt for en række ejendomme i Latinerkvarteret i Aarhus.

Men Bestseller-grundlæggeren har stadig sine 439 millioner kr. stående på kontoen. Hans plan blev forpurret af Storbritanniens nuværende udenrigsminister, Boris Johnson. Han var i begyndelsen af 2016 Londons overborgmester og foretrak et projekt fra investeringsselskabet British Land.

Det ville rive en stor del af Norton Folgates ejendomme ned og erstatte dem med nybyggede kontorkomplekser.

Annonce
Anders Holch Povlsens far, Troels, var sidste år klar til at købe en hel bydel i Londons East End. Men den plan forpurrede Boris Johnson, der på det tidspunkt var overborgmester i London. Foto: Scanpix

Forfærdet over udvikling

Den lokale bevaringsorganisation Spitalfields Trust ønskede kvarteret bevaret, og dets huse renoveret, så de kunne udnyttes til små forretninger og til beboelse.

Kampen mod British Land og kontorprojektet nåede et nyt trin, da London Evening Standard 16. januar 2016 udkom med overskriften "Dansk milliardær træder til for at redde historiske Norton Folgate fra byudviklere".

Milliardæren var danske Troels Holch Povlsen, der tilbød at købe hele kvarteret for samme beløb, som British Land havde tilbudt.

- Og mere til, hvis det skulle blive nødvendigt, tilføjede Spitalfields Trusts direktør, Tim Whittaker til London Evening Standard. Vanen tro udtalte Troels Holch Povlsen sig ikke, men Tim Whittaker forklarede, at Holch Povlsen interesserer sig for området.

- Han er forfærdet over at se London blive flået i stykker, så små bygninger erstattes af store komplekser, forklarede Tim Whittaker.

Boris Johnson ind i sagen

Da det lokale bystyre afviste kontor-forslaget fra British Land, gik Boris Johnson ind i sagen. Han mente, at der var behov for flere kontorer i East End og udnyttede sin titel som overborgmester til både at afvise det danske tilbud, underkende bystyrets beslutning og give grønt lys til kontorerne.

Spitalfields Trust indbragte sagen for retsvæsenet. Den tvivlede på Boris Johnsons ret til at skride ind, men 10 maj 2016 afgjorde en dommer, at Boris Johnson havde retten på sin side.

Ifølge London Evening Standard boede Troels Holch Povlsen i den eksklusive London-bydel, Westminster, da han tilbød at købe Norton Folgate. Han og Anders Holch Povlsen ejer flere ejendomme i storbyen, og i 2015 købte de to ejendomme i midten af London for i alt 1,7 milliarder kr.

Kærlighed på Skotland

Troels Holch Povlsens søn Anders Holch Povlsen har kastet sin kærlighed på Skotland, hvor han i flere omgange har købt så mange godser, at han i 2013 blev den andenstørste jordbesidder i Skotland. Ifølge den skotske avis, Press and Journal, ejer Anders Holch Povlsen lidt mere end 800 kvadratkilometer skotsk jord. Det svarer til halvanden gange Bornholms størrelse. I 1995 købte Troels Holch Povlsen Gyllingnæs Gods syd for Odder af den tidligere direktør for Codan, Peter Zobel. Bygningerne restaurerede han totalt. Troels Holch Povlsen købte i 1999 godset Constantinborg ved Ormslev af slægten Pontoppidan, i hvis eje godset havde været i 132 år.

I dag bor Anders Holch Povlsen og hans familie på godset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce