Annonce
Aarhus

Holch Povlsen: Far og søn har smag for ældre bydele

- Sådan stod der på London Evening Standards hjemmeside, da Troels Holch Povlsen tilbød at redde kvarteret Norton Folgate i Londons East End.

Bestseller-grundlægger Troels Holch Povlsen var parat til at investere fem gange så meget i Londons East End, som sønnen har investeret i Latinerkvarteret. Planen blev forpurret af Boris Johnson.

LONDON: Holch Povlsen-familien har mange penge. Og en stor interesse for at renovere ejendomme, de anser for at være værdige til bevaring.

Derfor tilbød Anders Holch Povlsens far, Troels Holch Povlsen, sidste år at betale 439 milllioner kr. for at redde et helt kvarter - Norton Folgate - i Londons East End. Det er næsten fem gange så meget, som Anders Holch Povlsen har betalt for en række ejendomme i Latinerkvarteret i Aarhus.

Men Bestseller-grundlæggeren har stadig sine 439 millioner kr. stående på kontoen. Hans plan blev forpurret af Storbritanniens nuværende udenrigsminister, Boris Johnson. Han var i begyndelsen af 2016 Londons overborgmester og foretrak et projekt fra investeringsselskabet British Land.

Det ville rive en stor del af Norton Folgates ejendomme ned og erstatte dem med nybyggede kontorkomplekser.

Anders Holch Povlsens far, Troels, var sidste år klar til at købe en hel bydel i Londons East End. Men den plan forpurrede Boris Johnson, der på det tidspunkt var overborgmester i London. Foto: Scanpix

Forfærdet over udvikling

Den lokale bevaringsorganisation Spitalfields Trust ønskede kvarteret bevaret, og dets huse renoveret, så de kunne udnyttes til små forretninger og til beboelse.

Kampen mod British Land og kontorprojektet nåede et nyt trin, da London Evening Standard 16. januar 2016 udkom med overskriften "Dansk milliardær træder til for at redde historiske Norton Folgate fra byudviklere".

Milliardæren var danske Troels Holch Povlsen, der tilbød at købe hele kvarteret for samme beløb, som British Land havde tilbudt.

- Og mere til, hvis det skulle blive nødvendigt, tilføjede Spitalfields Trusts direktør, Tim Whittaker til London Evening Standard. Vanen tro udtalte Troels Holch Povlsen sig ikke, men Tim Whittaker forklarede, at Holch Povlsen interesserer sig for området.

- Han er forfærdet over at se London blive flået i stykker, så små bygninger erstattes af store komplekser, forklarede Tim Whittaker.

Annonce

Boris Johnson ind i sagen

Da det lokale bystyre afviste kontor-forslaget fra British Land, gik Boris Johnson ind i sagen. Han mente, at der var behov for flere kontorer i East End og udnyttede sin titel som overborgmester til både at afvise det danske tilbud, underkende bystyrets beslutning og give grønt lys til kontorerne.

Spitalfields Trust indbragte sagen for retsvæsenet. Den tvivlede på Boris Johnsons ret til at skride ind, men 10 maj 2016 afgjorde en dommer, at Boris Johnson havde retten på sin side.

Ifølge London Evening Standard boede Troels Holch Povlsen i den eksklusive London-bydel, Westminster, da han tilbød at købe Norton Folgate. Han og Anders Holch Povlsen ejer flere ejendomme i storbyen, og i 2015 købte de to ejendomme i midten af London for i alt 1,7 milliarder kr.

Annonce

Kærlighed på Skotland

Troels Holch Povlsens søn Anders Holch Povlsen har kastet sin kærlighed på Skotland, hvor han i flere omgange har købt så mange godser, at han i 2013 blev den andenstørste jordbesidder i Skotland. Ifølge den skotske avis, Press and Journal, ejer Anders Holch Povlsen lidt mere end 800 kvadratkilometer skotsk jord. Det svarer til halvanden gange Bornholms størrelse. I 1995 købte Troels Holch Povlsen Gyllingnæs Gods syd for Odder af den tidligere direktør for Codan, Peter Zobel. Bygningerne restaurerede han totalt. Troels Holch Povlsen købte i 1999 godset Constantinborg ved Ormslev af slægten Pontoppidan, i hvis eje godset havde været i 132 år.

I dag bor Anders Holch Povlsen og hans familie på godset.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Debat

Det popsmarte fodgængerfelt i Mejlgade er blevet til bargæsternes dansegulv: Kommunen svigter både os og trafiksikkerheden

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Annonce