Annonce
Aarhus

Hold øje med kældre: Risiko for skybrud

Der er risiko for lokale skybrud over hele landet. Arkivfoto: Morten Stricker
DMI: Risiko for kraftig regn og lokale skybrud.
Annonce

AARHUS: Hold øje med kældre, kloakker, tagrender og lavtliggende områder de kommende dage. Der er risiko for skybrud og kraftig regn i nat og onsdag morgen, varsler DMI. Natten til torsdag vil der igen kunne komme tordenbyger og lokale skybrud. Skybrud er en meget voldsom regnbyge, som forårsager oversvømmelse af kloakker og tagrender.

Danmark ligger i en varm og fugtig luft, der strækker sig op over Tyskland og videre til Danmark. Det betyder, ifølge DMI, at der tirsdag, onsdag og frem til torsdag morgen kan komme tordenbyger flere steder.

De fleste og de kraftigste tordenbyger vil især forkomme om aftenen, natten og i morgentimerne. DMI forventer at der vil falde mellem 25 og 35 mm regn over seks timer. Men der er også risiko for skybrud lokale steder med mere end 15 mm på 30 minutter.

Denne situation ændres først i løbet af natten til torsdag, hvor en koldfront passerer landet vestfra og skubber den varme og fugtige luft væk.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige, i hvilke dele af landet risikoen for skybrud og kraftig regn er størst. DMIs vejrmodeller svinger meget, og modellernes bud på placeringen af kraftig regn og torden er derfor svære at bruge.

Skybrud er, når der lokalt falder 15 mm eller mere på 30 minutter. Kraftig regn er, når der lokalt falder mere end 24 mm på 6 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Alt udsolgt: Billetterne revet væk

Aarhus

Medarbejder på Kongsgården: Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce