Annonce
Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

- Du kan roligt gå derind, hvis du ellers holder afstand. Folk opfører sig fornuftigt, lød det tirsdag eftermiddag fra politiet til Dyrehavens gæster. Foto: Bo Amstrup/Scanpix Danmark
Alene onsdag var Østjyllands Politi tre gange på besøg i Marselisborg Dyrehave for at kontrollere, om afstandskravene bliver overholdt. Bødeblokkene var med, men ...
Annonce

AARHUS: Goddag, det er politiet!

Det er måske ikke lige den bemærkning, man forventer at høre på en vandresti i Marselisborg Skovene eller under en travetur ud til Kalø Slotsruin.

Men på det seneste har politiet fået nye arbejdsområder: Patrulje efter patrulje ryger ud fra politigården for at tjekke, om borgerne nu også overholder kravene til at undgå større forsamlinger.

Desuden modtager Østjyllands Politi dagligt op til 25 henvendelser fra borgere om den slags større forsamlinger, og dem bliver der også fulgt op på. I hvert fald nogle af dem.

- Vi har i disse dage et markant forhøjet beredskab, siger politiinspektør Martin Løye, Østjyllands Politi.

Størst opmærksomhed er der måske om Marselisborg Dyrehave. Som oplyst i Århus Stiftstidende onsdag har tilstrømningen de seneste dage været så stor, at kommunen en stund overvejede at låse portene til den populære have.

Omtalen ser ud til at have hjulpet. Ja, måske er folk ligefrem blevet skræmt væk fra Dyrehaven.

- På dagens tre patruljer onsdag til Dyrehaven mødte vi næsten ingen mennesker, siger Martin Løye.

Cirka 1500 gæster besøger Dyrehaven hver dag i denne tid. Ifølge politiet opfører langt de fleste sig fornuftigt. Foto: Bo Amstrup/Scanpix Danmark
Annonce

Ingen bøder endnu

Hvor kan man ellers risikere at møde politiet i naturen i disse dage?

- Kalø Slotsruin er et sted, der traditionelt kommer mange mennesker, når vejret er godt, så det sted holder vi et vågent øje med, siger Martin Løye og fortsætter:

- Vi ser desuden efter ved campingpladser og strande.

Politiet besøger også centre og større supermarkeder den slags steder, som ikke lige har med naturen at gøre. Steder, hvor det også er populært at forsamle sig.

Nu kommer vi til det gode: Selv om politifolkene havde bødeblokkene med, har Østjyllands Politi endnu ikke stanget en eneste bøde ud for at bryde reglerne om, at højst 10 mennesker må være forsamlet.

- Generelt må vi sige, at folk opfører sig uhyre ansvarsfuldt, siger Martin Løye.

Annonce

Patruljeringen fortsætter

Men hvad så med de mange anmeldelser fra bekymrede borgere? Der må da være nogle steder med store forsamlinger. Folk ringer vel ikke til politiet for sjov?

- Nej, siger Martin Løye.

- Men når vi ankommer, oplever vi oftest, at forsamlingerne har spredt sig igen. Måske er der nogle, der har haft på fornemmelsen, at der er blevet ringet efter politiet, måske er der borgere, som har henvendt sig til grupperne. Vi ved det ikke, siger Martin Løye.

Politiet har i øvrigt under corona-krisen fået ekstra beføjelser. Det er for eksempel muligt at udstede et opholdsforbud i Mindeparken, hvis det bliver nødvendigt.

Det betyder, at hvis folk eksempelvis begynder at grille i store grupper, har Østjyllands Politi mulighed for helt at lukke parken for ophold.

Heller ikke det er sket. Alle parker er stadig åbne.

Politikommissæren tilføjer, at Østjyllands Politi fortsætter patruljeringen "med uformindsket styrke" i påsken.

Sådan må det gerne se ud i corona-land. På Moesgaard Strand var der masser af plads. Foto: Bo Amstrup/Scanpix Danmark
Hm, hm, holder de nu den fornødne afstand i iskøen der? Nå, det ser vist fornuftigt ud. Foto: Bo Amstrup/Scanpix Danmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce