Annonce
Debat

Hold mund og lad os se cykelløb: De har fået munddiarre på TV

Debat: Det ser ud til, at TV har fået omgangssyge - i hvert fald hvad angår sport, især cykelløb og fodbold.

Kommentatorerne har fået ren munddiarré. Tidligere var der en, højst to kommentatorer til cykelløb, og jeg blev lidt lettet, da jeg blev fri for at høre på Jørgen Leths drævende stemme. Nu er der tre-fire stykker - samt folk i studiet og på ruten.

Kommentatorerne har tilsyneladende den opgave at snakke konstant, også om sig selv og andre uvedkommende ting. Ofte sidder de der og udveksler interne jokes, som de selv morer sig kosteligt over, mens vi andre sidder og måber. De sidder og kloger sig med den ene teori efter den anden, der ikke altid relaterer til det aktuelle løb eller har bund i virkeligheden. Kommentatorerne kommer med ud på motorcykel og ser løbet derfra, men seerne får ikke noget ud af det.

Det virker mere og mere som om, at reportagerne laves for kommentatorerne og eksperternes skyld, ikke for seernes. Selve cykelløbet er tilsyneladende sekundært. Jeg har tit siddet klistret til TV, når der var cykelløb, men nu er det blevet en ret ligegyldig foreteelse. Det har kommentatorerne sørget for. Jeg er selv cykeltosset og har kørt cykelløb i veteranklassen i over 25 år.

De samme tendenser ser jeg i fodbold. Selv en ret ubetydelig fodboldkamp kan godt få op til to timers optakt. Igen et kommentatorpanel, der mest snakker om sig selv og andre ligegyldige ting i forhold til den aktuelle kamp. Panelet kommer med tåkrummende kommentarer, som de ikke retter, når deres fejlsyn afsløres.

Ofte er Kloge Åge på tynd is - eller mave. Selv i pausen sørger et panel for, at diarréen fortsætter. Et større panel, der kloger sig i munden på hinanden med ligegyldige teorier. Efter kampen er der så ”nedtakt".

Diarréen fjerner oplevelsen og spændingen ved at se cykelløb og fodbold. Lad os se cykelløb, når der er cykelløb. Lad os se fodbold, når der er fodbold.

Annonce
Allan Søndergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce