Annonce
Østjylland

Hold til højre-kampagne giver pote: Bilister kommer hurtigere frem på E45

Bilisterne har taget budskabet "Hold til højre" og "Det er det modsatte af venstre" fra Vejdirektoratets kampagne i oktober, til sig. I gennemsnit kom 15 procent hurtigere frem i trafikken. På strækningen mellem Horsens N og Ejer Baunehøj, hvor skiltene også har stået, er 23 procent kommet hurtigere frem, oplyser Vejdirektoratet. Pressefoto

Næsten hver fjerde bilist på E45 mellem frakørslerne Ejer Bavnehøj og Horsens N kom hurtigere frem ved at holde til højre, konkluderer Vejdirektoratet efter kampagne i oktober.

Det betaler sig at holde til højre på E45.

Det er konklusionen, efter at Vejdirektoratet i oktober søsatte en kampagne med budskabet "Hold til højre".

Her blev mange biler udstyret med magneter på bagsmækken, og der blev sat skilte op på fem udvalgte motorvejsstrækninger i hele landet, blandt andet strækningen mellem Horsens Nord og Ejer Bavnehøj.

Rigtig mange bilister har reageret på kampagnen, og gennemsnitligt er 15 procent kommet hurtigere frem i trafikken, fordi de har holdt til højre.

På den østjyske motorvej mellem frakørsel 54 og 55 er næsten hver fjerde, nemlig 23 procent, kommet hurtigere frem, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Annonce

Kampagnen

Vejdirektoratets Hold til højre-kampagne har kørt i uge 40-43. Skilte med "Hold til højre" og "Det er det modsatte af venstre" har stået på følgende motorveje i kampagneperioden:


  • På den fynske motorvej (mellem frakørsel 54 og 55) er 17 procent kommet hurtigere frem.
  • På den østjyske motorvej (mellem frakørsel 54 og 55) er 23 procent kommet hurtigere frem.
  • På Holbækmotorvejen (mellem frakørsel 15 og 16) er 22 procent kommet hurtigere frem.
  • På den nordjyske motorvej (mellem frakørsel 32 og 33) er 20 procent kommet hurtigere frem.
  • På Vestmotorvejen (mellem frakørsel 36 og 37) har der ikke kunnet måles en forbedring.

En megafonmåling fra 2017 viser, at 89 procent af bilisterne opfatter sig selv som hensynsfulde i trafikken, men kun 40 procent mener, at andre viser hensyn til dem i trafikken.

Kilde: Vejdirektoratet

Bilisterne har taget budskabet "Hold til højre" og "Det er det modsatte af venstre" fra Vejdirektoratets kampagne i oktober, til sig. I gennemsnit kom 15 procent hurtigere frem i trafikken. På strækningen mellem Horsens N og Ejer Baunehøj, hvor skiltene også har stået, er 23 procent kommet hurtigere frem, oplyser Vejdirektoratet. Pressefoto

Bilisterne ved det godt

- De fleste trafikanter ved godt, at de kunne være bedre til at vise hensyn i trafikken ved blandt andet at trække ind i højre vognbane, når der er plads til det. Vores skilte og magneter minder dem om, at trafikken glider bedre, når vi viser hensyn, og så kommer alle hurtigere frem, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets sikkerhedsafdeling.

Det er ikke sidste gang, at kampagnen kører, lover Vejdirektoratet.

Trafikken på motorvejene er eksploderet de seneste år, og det er Vejdirektoratets opgave, at vejkapaciteten udnyttes bedst muligt.

Det gøres blandt andet ved at minde bilisterne om, at trafikkultur er noget, vi er fælles om.

Det er de andre, der er dårlige

- De fleste bilister siger til os, at de selv er gode til at holde til højre, og at det er alle de andre, der er dårlige til det. Så vi er nødt til at få bilisterne til at rette blikket mere kritisk mod sig selv, og det er dét, vi prøver at gøre med Hold til højre-kampagnen, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Ud over skilte og magneter har Vejdirektoratet suppleret kampagnen med en virtuel robotpsykolog, der konfronterer bilisterne med deres kørsel online.

Mere end 100.000 personer har interageret med kampagnen på de sociale medier.

Stikprøver viser, at hver gang der er en bilist, der ikke holder til højre, går det i gennemsnit ud over to andre bilister. På en delstrækning på 22 km kan der dagligt være op imod 1800, der bliver fanget bag bilister, der ikke holder til højre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce